Hava Durumu

Neden bu kadar mezar var? Belediye açıkladı...

Gaziantep’teki patlamada hayatını kaybedenlerin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı'ndaki hazırlanmış yüzlerce mezarın görüldüğü fotoğrafla ilgili açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, "Bu rutin bir uygulamadır"’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 06:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 06:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Neden bu kadar mezar var? Belediye açıkladı...
Aksoy, yaptığı açıklamada, terör saldırısının ardından bazı basın kuruluşlarında yayımlanan bir fotoğrafta kazılmış onlarca mezarın görüldüğünü aktardı.

Kentin nüfus yoğunluğuna dikkati çeken Aksoy, şunları söyledi:

"Bu rutin bir uygulama. Gaziantep olarak şu an nüfusumuz, Suriye'deki misafirlerimizle birlikte 2 milyon 200 bini aşmış bir durumda. O nedenle günlük aşağı yukarı 15-20 cenazemiz oluyor. 20 çarpı 365, yılda normal yollarla vefat eden vatandaşlarımız, 7 bini geçen bir sayı oluyor. İkincisi Gaziantep, AFAD kapsamında olan illerin arasında bir ilimizdir. Türkiye'nin değişik illerinde AFAD'ın belirlediği bazı iller var. Gaziantep'imiz de o illerden biri. O yüzden belli bir mezar kazıp AFAD Genel Müdürlüğüne bildirmemiz gerekiyor."


Yeşilkent Mezarlığı'nın kayalık bir alan olduğunu ifade eden Aksoy, alandaki zeminin sert olduğunu vurguladı. Aksoy, şunları kaydetti:

"Yıllık aşağı yukarı 5-6 bin civarında normal yollarla bir mezar ihtiyacı doğuyor. Bu nedenle biz yıllık ihaleye çıkıyoruz. 2015'te ihaleye çıktığımız 5 bin civarında bir mezar kazımı yaptık. Şu an 3 bin mezar yerimiz dolmuş durumda. 2 bin kazılmış mezar yerimiz var. Hazır vaziyette. Hem normal vatandaşlarımız için, hem de Allah bir daha göstermesin, bu tür durumlarda daha hızlı, daha çabuk bir şekilde müdahale etmek için hazır bekletiliyor. O yüzden orada çok fazla mezarın kazılması şeklinde görüntünün ortaya çıkmasının sebebi bunlardır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.