Hava Durumu

Nefesler tutuldu

Bursa iş dünyası yeni patronunu seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Bir yanda İlhan Parseker, diğer yanda ise İbrahim Burkay var.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nefesler tutuldu

BTSO’da yaklaşık 34 bin üyeden 23 bine yakın delege bugün 2013-2017 döneminde görev alacak 128 kişilik meclis üyesini belirleyecek olan komite seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimlere siyaset ve iş dünyasından birçok temsilcinin katılması bekleniyor.

BÜYÜK KAPIŞMA

Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen BTSO seçimlerinde başkanlık için BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı (UTİB) ve 2023 Platform Sözcüsü İbrahim Burkay, kıyasıya yarışacak.

BTSO'da 18 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli projeleri Bursa'ya kazandıran ve hizmet çıtasını yükselterek, BTSO'yu Bursa'da "ortak fayda kuruluşu" konumuna taşıyan Celal Sönmez'in, geçtiğimiz hafta "tarihi veda konuşması" ile 18 yıllık görevine son noktayı koyması, BTSO'da seçim yarışını kızıştırdı. Bugün yapılacak komite seçimleri için nefesler tutuldu.

BTSO YENİ BAŞKANINI SEÇECEK

Başkanlık için iki önemli isim yarışıyor. BTSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker ile, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı ve 2023 Platformu Sözcüsü İbrahim Burkay, kamuoyuna sundukları projeleriyle yarışıyor. Büyük bir çekişmeye sahne olması beklenen seçimlerde, Parseker 30'a yakın önemli projesini "Geleceğin Ortak Vizyon Kuruluşu BTSO" ana temasıyla kamuoyuna sunmuştu. "Benim Hayallerim Var" çıkışıyla yarışa katılan Burkay ise, 16 farklı projesiyle kalkınan Bursa'yı kurmak için yola çıktıklarını söylemişti.

50 MİLYAR DOLARI AŞARIZ

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine paralel olarak çalışacaklarını söylüyor ve "2023'te yılda 50 milyar dolarlık ihracat yapabilen, 5 milyon turist ağırlayan ve kişi başına milli geliri 32 bin dolara ulaşmış bir Bursa hayal ediyoruz" diyor. Parseker, İstanbul ve Ankara'da, BTSO için 'kent ofisleri' açacağını söylüyor ve çok sayıda yabancı şirketin faaliyet gösterdiği bir il olarak 'uluslararası tahkim merkezi' projesi de geliştirdiklerini belirtiyor.  

BURSA'YI 2023'E HAZIRLARIZ

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma sanayiinde dünya çapında bir merkez yapmak istiyoruz. Turizmde de ilk 100 destinasyon arasına sokmak için projelerimizi hazırladık" diyor. Burkay, Türkiye'nin gücünün arttığını Bursa'nın da buna göre hazırlık yapması gerektiğini vurguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.