Hava Durumu

Nefesler tutuldu... Kritik Musul zirvesi sona erdi

Çankaya Köşkü'nde Musul Zirvesi yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Çankaya Köşkü'ne çıktı. Cumhurbaşkanı Gül'ün çağrısı üzerine yapılan zirve 21.45'te sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nefesler tutuldu... Kritik Musul zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında Musul'daki gelişmelerin ele alındığı zirve toplantısı Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında Musul'daki gelişmelerin ele alındığı zirve toplantısı saat 21.40'ta sona erdi.

Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon katıldı.

Çankaya Köşkü'ndeki zirve 2 saat 10 dakika sürdü. 19.30'da başlayan zirveye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefon görüşmesi yapan Başbakan Erdoğan yarım saat gecikme ile saat 20.00'de katıldı.

Başbakan Köşk’e girmeden kısa süre önce ABD Başkan Yardımcı Joe Biden ile telefonda görüştü. Çankaya’daki zirve 2 saat 10 dakika sürdü. Zirvenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki Musul zirvesinden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte ayrıldı. Erdoğan'ın araç telefonundan görüşme yaptığı görüldü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aralarında Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişinin konsolosluk yerleşkesinden çıkarılıp şehrin başka bir bölgesine nakledildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, personelin emniyet içerisinde Türkiye'ye dönmeleri için tüm imkanların seferber edildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı.

"Irak hükümeti nezdinde de girişimde bulunulmuş ve başkonsolosluğumuzun emniyet ve güvenliğinin sağlanmasından sorumlu oldukları hatırlatılmıştır. Öte yandan, başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlarda da gerekli girişimler yapılmaktadır. Sayın Bakanımız BM Genel Sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanı ile görüşerek durumu ele almıştır."

Bakanlık açıklamasında önceki gün kaçırılan TIR şoförlerine de değinildi: "Musul’un Geyara ilçesindeki elektrik santralinde de 31 vatandaşımız aynı grup tarafından rehin alınmış olup, vatandaşlarımızın serbest bırakılması için çalışmalar devam etmektedir." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.