Hava Durumu

Netanyahu'dan Türkiye'ye teşekkür

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin birçok noktasında iki gündür devam eden yangınları kontrol altına alma faaliyetlerine destek için söndürme uçağı gönderen Türkiye'ye teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Netanyahu'dan Türkiye'ye teşekkür
Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İsrail genelinde çıkan yangınları söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak için büyük bir yangın söndürme uçağı göndermeyi teklif ettiğini, kendilerinin de bunu kabul ettiğini belirtti. Gendelman, Netanyahu'nun Türkiye'ye teşekkür ettiğini aktardı.

10 ADET YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GELECEK

Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Rusya'nın da İsrail'e destek veren ülkeler arasında olduğunu kaydeden Gendelman, bu ülkelerden toplam 10 adet yangın söndürme uçağının geleceğini ifade etti.

YANGINLAR HAYFA ŞEHRİ ETRAFINDA YOĞUNLAŞTI

Öte yandan İsrail genelinde birçok noktada devam eden yangınları söndürme çabaları devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle bugün daha da büyüyen yangınlar kuzeydeki Hayfa şehri etrafında yoğunlaştı.

BİNLERCE KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alevlerin yaklaşması nedeniyle Hayfa'nın sekiz mahallesindeki binlerce kişinin tahliye edildiğini söyledi.

36 KİŞİ HAFİF YARALI

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise yangın sebebiyle şu ana kadar 36 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

İsrail'de salı günü Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Yangınların çıkış sebebi bilinmezken, İsrail basınındaki bazı haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.