Hava Durumu

Netanyahu: Gazze'ye deniz ablukası sürecek

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın detaylarını Başbakan Binali Yıldırım ve İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu, aynı anda düzenledikleri basın toplantılarıyla duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Netanyahu: Gazze'ye deniz ablukası sürecek
İsrail Başbakanı Netanyahu, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlediği basın toplantısıyla, kendi halkını anlaşma hakkında bilgilendirdi.

Netanyahu, "Türkiye ile anlaşmamız sonrasında da İsrail'in Gazze’ye uyguladığı deniz ablukası devam edecek" dedi.
Netanyahu anlaşmanın, "Türkiye topraklarından İsrail'e yönelik terörist faaliyetlere izin vermeyeceğini" söyledi.
Netanyahu ayrıca, bu anlaşmanın, İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasına imkan vereceğini belirtti.

NETANYAHU'NUN SABAHKİ AÇIKLAMALARI

Netanyahu sabah saatlerinde, Roma'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile varılan anlaşmanın "önemli bir adım" olduğunu belirtmişti. Netanyahu,"İsrail ekonomisi üzerinde muazzam etkileri olacak, ki bu sıfatı iyice tarttıktan sonra kullanıyorum" demişti.

İsrail yeni bulunan doğalgaz rezervlerinin uluslararası pazarlara satışı için Akdeniz ve Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattı projesi üzerinde duruyor. Ayrıca Akdeniz'in doğusunda yeni doğalgaz arama-çıkarma çalışmalarının yürütülebilmesi için Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin önemli olduğu ifade ediliyordu.

Netanyahu ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise anlaşma hakkında, "Yönetim olarak biz de elbettememnun olduk. Atılmasını görmeyi istediğimiz bir adımdı" ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.