Hava Durumu

Netflix, kısıtlama getirdi!

Netflix Avrupa yayını ile ilgili önemli bir adım attı. Kısa bir süre önce Netflix'e ve YouTube'a yapılan çağrılar, en azından Netflix tarafında karşılık bulmuş oldu. Şu andan itibaren yapılan açıklamaya göre Netflix Avrupa'daki kullanıcılarına, sınırlandırılmış içerik sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Netflix, kısıtlama getirdi!

Netflix Avrupa içeriklerinde bitrate oranı düşürüldü

Açıklanan yeni bilgilere göre 30 gün boyunca Avrupa Birliği ülkelerindeki tüm Netflix kullanıcıları, bitrate düşürülmüş içerikleri izleyebilecek.

Hangi Netflix planı kullanılıyor olursa olsun aynı kısıtlamanın aktif olacağı da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Anlaışdığı kadarı ile çözünürlük tarafında bir kısıtlama değil de bitrate tarafında bir kısıtlama uygulanmaya başlanmış olacak.

Bitrate çözünürlük değerlerinden farklı olarak içeriklerin netliği ile doğrudan ilgili bir değer. Netflix hem bitrate hem de çözünürlük konusunda dinamik bir sistem kullanıyor ve kullanıcıların internet bağlantılarına göre anlık olarak değiştirebiliyor.

30 gün sürecek olan bu kısıtlama ile birlikte maksimum bitrate değeri sınırlandırılmış oldu

Avrupa Birliği'nden Thierry Breton ve Netflix CEO'su Reed Hastings arasında yapılan görüşmenin ardından bu kararın alındığına dikkat çekiliyor.

Avrupa'da devam eden Corona virüs pandemisi nedeni ile artış gösteren internet kullanımı, ciddi bir yoğunluk oluştuşmuş durumda. Nitekim kısa bir süre önce de bu yoğunluğun azaltılması için hem Netflix'e hem de YouTube'a çözünürlük konusunda bir kısıtlama yapılması için çağrıda bulunulmuştu.

Yapılan bu Netflix bitrate kısıtlamasının hangi derecede etki göstereceği konusunda net detaylar en azından şu an için açıklanmış değil. Lakin bu değişikliğin, Avrupa'da Netflix'in yüzde 25 oranında daha az internet trafiği oluşturacağı bilgisi paylaşılıyor.

Bunların dışında bazı kullanıcılardan sosyal medya platformları üzerinden eleştiriler de gelmeye başladı.

Bu eleştirilerin kaynağı olarak ise yapılan bu bitrate kısıtlamasının fiyatlar konusunda geçerli olmaması gösteriliyor. Nitekim aynı ücret karşılığında yapılan bu sınırlama, bazı kullanıcılar tarafından eleştirilmeye başlandı. Şu an için fiyat değişikliği ile ilgili bir bilgi mevcut değil.

Ülkemizde herhangi bir kısıtlama söz konusu değil

Yapılan açıklamada yer alan bilgilerde, Avrupa Birliği ülkeleri için böyle bir adımın atıldığı detayına ulaşılabiliyor. Dolayısı ile ülkemizde Netflix bitrate kısıtlaması uygulanmayacak gibi görünüyor. En azından şu an için bu durumun geçerli olduğunu söylemek mümkün.

Herhangi bir resmi talep Netflix'e ulaştırılırsa, ilerleyen dönemlerde ülkemizde de benzer bir kısıtlamanın söz konusu olması gündeme gelebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.