Hava Durumu

Nevruz Bursa'da çoşkuyla kutlandı

Baharın habercisi Nevruz Bursa'da törenlerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nevruz Bursa'da çoşkuyla kutlandı

Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle Nevruz Bayramı kutlandı. Kutlamalar kapsamında yakılan ateşten atlanarak, demir dövüldü. Nevruz Bayramı düzenleme komitesi adına konuşma yapan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Gerek toplumsal hayatta gerçekleştirdiği derinliği, gerekse milli kültürümüzdeki yeri bakımından çok ayrı ve önemli bir anlam teşkil eden Nevruza ulaşmış bulunuyoruz. Türk milletinin Ergenekon'dan çıkışının ve baharın gelişini temsil eden nevruz farklı toplumsal mesajlar içeren bir değerimizdir " dedi.

Türkoğlu, "Türk milleti tıpkı demir dağları eriterek Ergenekon'dan çıktığı gibi milletine, vatanına ve bayrağına sevdalı evlatlarının öncülüğünde sinsi planları bozarak ve etrafını saran çemberleri aşarak aydınlık geleceğini inşa edecektir. Unutulmamalıdır ki kışın ardı bahardır. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne, Kırım'dan Türkmen eline necip milletimizin nevruz bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyorum" diye konuştu.

Nevruz Bayramı kutlamaları, mehter takımı konseri, kılıç kalkan ekibinin gösterisi, ateşten atlanması ve demir dövülmesi ile devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.