Hava Durumu

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem'den 17 Ağustos mesajı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 17 Ağustos Depremi'nin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Türkiye'nin 1999 yılında yaşanan depremin ardından afetlere karşı yeterli hazırlığı yapamadığını belirten Erdem, "20 yıl önce yaşanan felaketten gereken dersleri çıkaramamış durumdayız. Yaşanan acıların tekrarlanmaması için ilgili tüm kurumların ortak duyarlılığıyla tedbir almalıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2019 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Belediye Başkanı Erdem'den 17 Ağustos mesajı

Başkan Erdem, Türkiye'nin 1999 yılında yaşanan depremin ardından afetlere karşı hazırlık anlamında eksik kaldığını söyledi. Nilüfer Belediyesi'nin o günden bu yana olası depremlere hazırlık konusunda adımlar attığını ifade eden Erdem, 2007 yılından bu yana yer altındaki hareketlerin mercek altına alındığını, bunun için 22 noktada "Deprem Öncü İşaretleri İzleme ve Tahmin İstasyonu" kurduklarını kaydetti. Bunun dışında ilçeye tam donanımlı bir "Afet ve Acil Durum Merkezi" kazandırdıklarını anlatan Erdem, burada binlerce insana eğitim verildiğini ifade etti.

Türkiye'de daha çok deprem sonrasına yönelik çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Başkan Erdem şöyle konuştu; "Oysa asıl önemli olan afet öncesi önlem ve eğitim çalışmalarıdır. Nilüfer Afet ve Acil Durum Merkezi 7 gün 24 saat aktif durumda. Merkezimizde halka; temel afet bilinci, depremle yaşam, yangın söndürme ve dumanlı alan tahliyesi gibi konularda eğitimler veriliyor. Eğitime katılanlar ayrıca deprem ve duman simülasyon odalarında uygulamalara katılarak yapılması gerekenleri öğreniyor. Nilüfer halkı bu konuda çok duyarlı. Merkezimizde bugüne kadar 12 bin kişiye eğitim verildi." Nilüfer'de ayrıca, nüfusun yoğun olduğu 30 mahallede taksi durakları yanında bulunan afet konteynerlerinde olası deprem sonrası kullanılacak ekipmanların da hazır bekletildiğini vurgulayan Erdem, Afet Bilgi Sistemi sayesinde, afet sonrası toplanma alanları, geçici iskan/çadır alanları, sivil tahliye yolları, sahra hastanesi yapılacak alanlar ile Nilüfer'de yaşayan engelli bireylerin adres bilgilerinin de akıllı harita üzerinde işlendiğini kaydetti.

"Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve Bursa'nın da bu kuşağın içinde yer aldığını hiç unutmayalım" diyen Başkan Erdem, sözlerine şöyle devam etti; "Asıl yapmamız gereken fay hatlarını belirleyip, imar planlarını buna göre değerlendirmek, fay hattına yakın bölgelerdeki imar hareketliliğini ve buralardaki yapıların depreme dayanıklılığını gözden geçirmektir. Yeni '17 Ağustos'lar yaşamak istemiyorsak, ilgili tüm kurumların bu konuya ortak bir duyarlılık göstermesi gerek. Nilüfer Belediyesi olarak biz bu konudaki çalışmaları her zaman desteklemeye devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.