Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi'nden eğitime bir katkı daha

Nilüfer Belediyesi, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu’na kazandırdığı çok amaçlı salonu törenle hizmete açtı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Belediyesi'nden eğitime bir katkı daha
Çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için okullara destek veren Nilüfer Belediyesi, bu defa bir okulun salon eksiğini giderdi. Konak Mahallesi’nde Zekai Gümüşdiş Ortaokulu’nun salon ihtiyacı üzerine Nilüfer Belediyesi okula bir salon kazandırdı. Çok amaçlı salon törenle hizmete açıldı.

Eğitime büyük destek verdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Eğitime verdiğimiz destekler her yıl bütçemizde önemli bir paya sahip. Yıllardır milyonlarca lirayı, çocuklarımızın daha modern koşullarda eğitim yapabilmesi için gözümüzü kırpmadan harcıyoruz” dedi.

Bursa’da bir ilke imza atarak okullara yardımcı personel verdiklerini belirten Bozbey, “Okullara yardımcı personel uygulamamızı iki dönemdir, 160 personelimizle sürdürüyoruz. Bu konuda Okul Aile Birliklerinden, velilerden çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Bizim bu uygulamamız, pek çok projemiz gibi diğer belediyelere de örnek oldu. Vahide Aktuğ, Nedim Öztan, Nilüfer Anaokulu gibi pek çok okulumuzun çok amaçlı salon, trafik pisti, ek derslik ihtiyacı gibi taleplerini hızla karşıladık. Gelen talepleri karşılamaya devam ediyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin 3,5 milyon lira harcayarak yaptırdığı Barış Anadolu Lisesi’nden de bahseden Bozbey, “Bu okul bizim için çok önemliydi, ama ne yazık ki bu okula ismimizi yazdırmak şu ana kadar mümkün olamadı. Bu konuda yetkililere sitemlerimizi de iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

2014 yılında eğitime 7 milyon lira harcadıklarının altını çizen Başkan Bozbey, “Bu katkının karşılığında tek beklediğimiz, adımızın anılması. İnanıyorum ki, sizler, bu çok amaçlı salonla Nilüfer Belediyesi’nin adını yaşatacak, gelecek kuşaklara da kurumumuzun bilgiye, eğitime verdiği desteği, önemi aktaracaksınız. Bütçemiz arttıkça eğitime desteğimiz de artacaktır” şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da yerel yönetimlerin eğitime katkısının önemine işaret ederek, “Nilüfer Belediyesi’nin de eğitime verdiği büyük önemi ve desteği de biliyoruz. Nilüfer Belediyesi’ne, yerel yönetimlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Nilüfer Belediyesi Zekai Gümüşdiş Çok Amaçlı Salonu’nu hizmete açtı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.