Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu açıldı

Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, törenle hizmete açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 89 öğrenci kapasiteli yurdun, güvenli, huzurlu ve ekonomik koşullarda barınma hizmeti verdiğini belirterek, "Atatürkçü, çağdaş ve güler yüzlü bir yönetim anlayışıyla gençlere sıcak bir aile ortamı sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu açıldı

Nilüfer Belediyesi, öğrenci kenti Nilüfer'de, üniversiteli kız öğrencilerin kalabileceği, modern donanımlı, tüm ihtiyaçları karşılayan bir yurt binasını hizmete açtı. Konak Mahallesi'nde yapılan ve 89 öğrenci kapasiteli Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı. Öğrencilerin de yer aldığı açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey'in yanısıra; Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, MHP Nilüfer İlçe Başkanı Ali Hayri Ozan, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

BURSA'DA MİSAFIR KIZ ÖĞRENCİLER

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa'da misafir olan üniversiteli kız öğrenciler için, ikinci bir yuva işlevini yerine getirecek öğrenci yurdunu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Nilüfer'de, başka kentlerden gelen üniversitelilerin her zaman kalacak yer sorunu yaşadıklarını hatırlatan Başkan Erdem, bu konuda ailelerden çok talepler geldiğini belirterek şöyle devam etti: "Bu ihtiyacı gidermek üzere önceki dönem belediye başkanımız ustafa Bozbey'in girişimiyle bu yurdun yapımına başlandı ve Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nu hizmete açmak bugün bizlere kısmet oldu. Öncelikle Sayın Bozbey'e ve bu yurdun hizmete kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

YURT BİNASI 5 KATLI

Yurdun hem Uludağ Üniversitesi, hem de Bursa Teknik Üniversitesi'ne kolay ulaşım imkanı sağlayan bir noktada bulunduğuna işaret eden Erdem, "Yurdumuzdan, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alacak kız öğrenciler yararlanacak. 89 öğrencinin kalabileceği şekilde planlanan 5 katlı yurt binasında, 19 adet tek kişilik, 23 adet 3 kişilik oda bulunuyor, ayrıca bir adet de engelli odası bulunuyor. Güvenli, rahat, huzurlu ve ekonomik koşullarda barınma hizmeti verecek olan yurtta öğrencilere, ücretsiz internet hizmeti de verilecek. Her ihtiyacın düşünüldüğü yurtta, çamaşırhane, mescit, yemekhane, etüt odası ve Kütüphane Müdürlüğümüzün desteğiyle kurulmuş bir kütüphane de yer alıyor" diye konuştu.

TEK KİŞİLİK ODA 750 TL

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte yurdu hizmete açtı. Başkan Erdem ve beraberindekiler daha sonra yurdu gezdiler. Güvenli, rahat, huzurlu ve ekonomik koşullarda barınma hizmeti vermeye başlayan Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerden 3 kişilik odalar için 450 TL, tek kişilik odalar için 750 TL ücret alınıyor. Bu fiyatlara kahvaltı da dahil. Yurtta öğrencilerin talep ettiği konularda çeşitli eğitim çalışmaları da yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.