Hava Durumu

Nilüfer Çayı mezbaha oldu

Odunluk’ta kurban kesen vatandaşlar, hayvan atıklarını Nilüfer Çayı’na döktü. Kesim alanlarında tek bir zabıta görevlisi bile denetleme yapmadı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2012 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2012 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Çayı mezbaha oldu

Rabia DENİZ

Vatandaşların, kurban kesmek için belediyelerin gösterdiği alanlar yerine boş arazileri tercih etmesi yine bildik görüntüleri ortaya çıkardı. Nilüfer deresi kenarında kurban kesen vatandaşların hayvanların atıklarını dereye atması ise tepki çekti.

Valiliğin tüm uyarılarına ve belediyelerin önlemlerine rağmen Kurban Bayramı'nda ortaya çıkan çirkin görüntülerin önüne geçilemiyor.
Bayramın birinci gününde yapılan kesimlerde yine istenmeyen görüntüler yaşanırken, Nilüfer Çayı da açık mezbahaneye dönüştü. Kurbanlıklarını Nilüfer Belediyesi'ne bağlı Odunluk'taki kurban kesim alanında kesen vatandaşlar, hayvan atıklarını Nülüfer Çayı'na bıraktı. Kesilen hayvan derileri dahi Nilüfer deresinde yıkandı, hayvan pislikleri derenin yüzeyine atıldı. Göz göre göre Nilüfer Çayı'nı kirleten vatandaşın rahat tavırları ise gözlerden kaçmadı.

Ceza var denetleyen yok
Vatandaşlar tüm uyarılara kulak tıkarken, buna bir de belediyenin tedariksiz kesim alanı yetersiz kalınca, Nilüfer Çayı, kan gölüne döndü. Vali Şahabettin Harput, uygunsuz kesim yapan vatandaşlara 810 lira ceza verileceğini açıklamıştı. Ancak kesim alanlarında o cezayı verecek bir zabıta görevlisi bile yoktu. Duyarsız vatandaşlar, Bursa'nın denize akan tek deresi olan Nilüfer Çayı'nı göz göre göre kurban atıklarıyla kirletirken, kesim işlemini adeta merasime döndü. Çocuklar ise olanları şaşkın gözlerle izledi.

Bu kadarı olmaz
'Nilüfer Çayı Temiz Aksın' kampanyası kapsamında aylardır derelerin kirletilmemesi için eylemler yapılırken her Kurban Bayramı'nda yaşanan görüntüler, çevrecilerin tepkisine sebep oldu, bir taraftan denetimlerin yetersizliğinden yakınırken, diğer taraftan da vatandaşların umursamazlığı karşısında 'bu kadar da olmaz' diyerek halkın çevre konusunda daha duyarlı olmasını istediler.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.