Hava Durumu

Nilüfer'de bisikletli polis dönemi

Nilüfer’de bisikletli polis dönemi başlıyor. Nilüfer’in 100.Yıl, Ertuğrulkent, ve Altınşehir mahallelerinde trafik denetimini bisikletli polisler yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'de bisikletli polis dönemi

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün “Kırlangıç” adını verdiği polisler, Nilüfer Belediyesi’nin yaptırdığı mavi çizgili bisiklet yollarını kullanacak. İlk etapta 15 polisin görev yapacağı uygulama ağustos ayında başlayacak.

Bisikletli polisler ağırlıklı olarak okul geçişlerinde düzeni sağlayacak, trafik denetimleri yapıp bisiklet kullanımını özendirecek. Bisikletli polisin tasarım ve araç gereçlerini Nilüfer Belediyesi üstlendi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya arasında protokol imzalandı. Bozbey, Türkiye’ye örnek olacak bir proje hazırladıklarını kaydetti. Nilüfer Belediyesi’nin ilklere imza atmaya devam ettiğini belirten Bozbey, bisikletli polis uygulamasının da ilk kez yine Nilüfer’de başlayacağını belirtti.
Bozbey, Nilüfer’de 80 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını, bunun daha artacağını bildirdi. Bozbey, yeni uygulamayla polis - vatandaş ilişkinin de artacağını vurguladı. Bisikleti sadece spor olarak görmediklerini belirten Bozbey, “En çevreci ulaşım aracı bisiklettir. Biz de ulaşımda bisikletin yaygınlaşması için yeni çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Bozbey, toplum destekli polislerin de ilk kez Nilüfer’de göreve başladığını hatırlatarak, bisikletli polislerin yurt genelinde yaygınlaşmasını diledi. Bozbey daha sonra Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan bisiklet ve araç gereç tasarımlarını basın mensuplarına gösterdi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da, çevre sağlığının korunması açısından bisikleti tavsiye ettiklerini belirterek, bu konudaki çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Bisikletli polisin görevi hakkında da bilgi veren Kahya, uygulamanın ağırlıklı olarak okul önlerinde olacağını, bununla birlikte her türlü denetimin de sağlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Mustafa Bozbey ile Ali Osman Kahya protokole imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.