Hava Durumu

Nilüfer'in 2012 Faaliyet Raporu onaylandı

Nilüfer Belediyesi’nin 2012 faaliyet raporu, nisan ayı olağan meclis toplantısında oy çokluğuyla onaylandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'in 2012 Faaliyet Raporu onaylandı

Toplantıda ayrıca kapalı oy yöntemiyle yapılan seçimler sonucu Perihan Balcı’dan boşalan meclis başkan vekilliğine Metin Tunçel seçildi. Encümen üyelikleri Muhammet Aydın, Murat Paçacı ve Ali Karamık’tan oluştu. Meclis toplantısında ayrıca komisyon üyeleri de belirlendi.

Meclis toplantısında 2012 faaliyet raporundaki çalışmaları özetleyen Başkan Mustafa Bozbey, sürdürülen ve tamamlanan projeler hakkında bilgi verdi. İhsaniye’de yapımı süren “Kent Meydanı” projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Bozbey, “Nilüferliler, kamu binalarının, sosyal, kültürel ve ticari ünitelerin etrafında toplandığı, trafikten arındırılmış Kent Meydanı’na kavuşmuş olacaklar” dedi.

Beşevler Kent Meydanı projesinin ilk adımı olan 5 bin 500 kişilik stadyum inşaatının da başladığını hatırlatan Bozbey, yeşil alanlar konusunda Nilüfer’de Avrupa standartlarını yakaladıklarını kaydetti. Bozbey, “Nilüfer’deki park sayısı 198’e çıktı. 2012 yılına başlarken 39 olan koşu yolu sayımızı 50’ye çıkardık. Ağaçlandırma çalışmalarımız da devam ediyor. 2012 yılında 8 bini aşkın fidan toprakla buluştu. Nilüfer’de bugün kişi başına düşen düzenlenmiş park alanı 1,83 metrekare, kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alanlar ise, 3,94 metrekare. Ayrıca, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı olan 12,54 metrekareyle, 2025 yılı projeksiyon nüfusuna göre yapılacak tüm planlardaki standardı yakaladık” diye konuştu.

Kültür sanat alanındaki çalışmaları da anlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, giderek artan kütüphane sayılarına dikkat çekti. Bozbey, “Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi ve Nilüfer Çocuk Kütüphanesi’nin ardından Nilüfer Üçevler Kütüphanesi' ile Türkiye’nin ilk ve tek Şiir Kütüphanesi’ni açarak örnek olduk. Nilüfer’de bugün Nazım Hikmet Kültürevi, Konak Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Özlüce Kültürevi ve Fethiye Kültür Merkezi olmak üzere 5 salonda toplam 2 bin 24 adet koltuk sayısı söz konusu. Buna Nilüfer Dernekler Yerleşkesi, BAOB ve Görükle ÇEK’teki sayıları da ekleyince Nilüfer’de faaliyetler için toplam 3 bin 92 koltuk bulunuyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.