Hava Durumu

Nilüfer'in başarı hikayesi örnek oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Nilüfer Belediyesi’nin büyük bir başarı hikayesi olduğuna dikkati çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'in başarı hikayesi örnek oldu
Bursa’ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Manisa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Özgür Özel, Nilüfer Belediyesi’ni de ziyaret etti. Berberoğlu, Nilüfer ve Mudanya belediyelerinin Bursa’da önemli bir başarıya imza attığını vurguladı. Seçime kadar sık sık iletişim içinde olacaklarını belirten Berberoğlu, “Elde edilen bu başarılar, CHP hakkındaki algıya, yani ‘iktidara gelse de bir şey yapamaz’ gibi iftiralara karşı en canlı cevaptır. Sizin başarılı örneklerinizi daha fazla tanıtmak istiyoruz. Nilüfer’de belediye ve ilçe örgütü hedefe dayalı çalışmalara imza atıyor. Bu da bizi gelecek adına umutlandırdı. Nilüfer’in çalışmaları diğer belediyelere örnek olmalı ve parti anlamında da her yerde anlatılmalı” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bozbey, “Vatandaş genel merkezin Nilüfer modelini esas almasını istiyor. Belediyenin yaptığının örgütler tarafından siyasete dönüştürülerek anlatılması gerekir. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Ben seçimlerde karşı adayların adını ve partisini telaffuz dahi etmedim. Biz herkesi kucaklayıcı bir anlayış içindeyiz. Öncelik projelerimiz kadın, çocuk, yaşlı, engellilere yöneliktir. Hedef çok önemli ve göreve geldiğimizden beri çıtayı yükseltiyoruz.. Önce insan felsefesiyle hareket ediyoruz. 6 odak noktamız var. Demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, vicdan, etik değerler ve sosyal projeler gibi. Demokrasi ve özgürlük olmazsa olmazımız. 2009 da temellerini attığımız mahalle komiteleri buna örnektir. Kısa zaman önce seçimlerini yaptık ve bu proje Türkiye’ye örnek olacak. Mecliste 9 komisyonumuz var ve bunlar mahalle komiteleriyle alanlarıyla alakalı görüşmeler yapacak. Yenilikçi projelere imza atacaklar” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik anlamında güzel projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Her gün 2 bin öğrenciye çorba dağıtıyoruz. Öğrencilere yönelik çamaşırhanemiz var. Engellilere yönelik, yaşlı ve çocuklara hitap eden çalışmalarımız var. İhtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek dağıtıyoruz. Daha birçok sosyal projeyle Nilüfer halkıyla buluşuyoruz” diye kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.