Hava Durumu

Nilüfer Kadın Korosu 'Kır Çiçekleri' için sahnedeydi

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart İlkokulu Sahnesi'nde verdiği Dünya Kadınlar Günü Konserinde, dünya dillerinden şarkıları Türk müziği ile harmanlayarak seslendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Kadın Korosu 'Kır Çiçekleri' için sahnedeydi

Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda sahne alan Nilüfer Kadın Korosu, "Tüm sesler bir olsun, Kır Çiçekleri okusun" sloganıyla çıktığı konserde, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Şef Dr. Gürel, kadın emekçilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, anlamlı günde elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Türk Metal Sendikası üyesi kadınlara Tanrı'dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şef Dr. Aysel Gürel'in güftesi ve bestesi kendisine ait "Kadına Şiddet Olmasın" adlı parçayı seslendirmesiyle başlayan konserin ilk bölümünde koro, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz film müzikleri ve nostaljik şarkıları seslendirdi. Bu bölümde Leyla Dündar solist olarak görev yaptı.

İkinci bölümde Türkçe'nin yanı sıra Fransızca, Rusça, Yunanca, İspanyolca, İngilizce ve Arapça şarkılar da seslendirdi. Farklı ülkelerin kadınlarını canlandıran koristler, rengarenk kostümleriyle büyük ilgi topladı.

Konserlerini tümüyle sosyal projelere destek amacıyla veren koronun seslendirdiği şarkılar arasında Rusça "Katyusha", Fransızca "Tombe la neige", İngilizce "We are the world", İspanyolca "Besame Mucho", Yunanca "Aman Katerina mou", Arapça "Bint El Chalabiya" gibi güzel melodiler bulunuyordu.

Konsere ilgi gösteren sanatseverler, hem şarkılara eşlik ettiler hem de gönülden kalbe dökülen namelerle geçmişe duygusal bir yolculuk yaptılar.

Konserin finalini "Memleketim" şarkısıyla yapan koroya bayraklarıyla eşlik eden izleyicilerin coşkusu, kelimenin tam anlamıyla doruğa ulaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.