Hava Durumu

Nilüfer Kurban Bayramı'na hazır

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanan Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti. Hayvan satıcıları ve kurban almaya gelenlerle sohbet eden Başkan Bozbey vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurla geçirebilmesi için belediye olarak gereken tedbirleri aldıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Kurban Bayramı'na hazır

Nilüfer Alaaddinbey Kurban Pazarı, yaklaşan bayram öncesi en yoğun günlerini yaşıyor. Kurbanlık almak isteyenlerin akın ettiği pazarı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ziyaret etti. Hayvan satıcıları ve kurban almaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozbey, kesim yerlerini de inceledi. Başkan Mustafa Bozbey, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, kurum olarak her türlü hazırlığı yaptıklarını kaydetti. Kurban pazarına olan ilginin bayram yaklaştıkça artacağına dikkati çeken Başkan Bozbey, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da hijyenin en üst seviyede sağlanması için çalıştık. Vatandaşlarımızın aldıkları kurbanlıkları zorluk yaşamadan kestirebilmeleri adına gerekli hazırlıklarımız tamamlandı. Yurttaşlarımızdan isteğimiz, kurbanlarını belirlenen noktalarda kesmeleri veya kestirmeleri. Pazarımızı ziyaret ettik. Satıcılarımız ortam koşullarından memnun. İnanıyorum ki bayram yaklaştıkça satışlar da artacaktır" dedi.

Tüm yurttaşların Kurban Bayramı'nı kutlayan Başkan Bozbey, trafikte seyredecek sürücüleri de dikkatli olmaları için uyardı.

Nilüfer Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokak aralarında kontrolsüz kurban satışı ve kesimine izin vermeyecek. Daha önceki yıllarda İhsaniye, Ataevler ve Konak Pazar Alanı'nda verilen kasaplı kesim hizmeti bu yıl verilmeyecek. İsteyen vatandaşlar kendi imkânlarıyla İhsaniye, Ataevler, Kültür, Konak, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, Yüzüncüyıl, Üçevler, Fethiye Pazar Alanı ile Hasanağa TOKİ (Kızılcıklı Mahallesi), Görükle şantiyesi, Göçmen Konutları Pazar Alanı, Kayapa otoparkı ve Gölyazı balık mezadında kesim yapabilecek. Alaaddinbey Hayvan Pazarı bayramın ilk 3 günü, diğer kesim noktalarında ise bayramın birinci günü kurbanını kesmek isteyenler için uygun imkânlar sağlanacak.

Nilüfer'de kasaplı kesim hizmeti sadece Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nda verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 444 16 03 numaralı ve Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nın 413 32 61 numaraları telefonlarına başvuru yapabilecek. Belirlenen noktalar dışında tespit edilen kesim yapanlar hakkında, cezai işlem uygulanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.