Hava Durumu

Nilüfer şiirin sesi oldu

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Şiir Festivali sanat severleri şiire doyurdu. 

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer şiirin sesi oldu
Nilüfer Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Şiir Festivali ile şehre yeni bir festival kazandırdı. 2-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen festivalde, 7’si uluslararası olmak üzere toplam 17 şair şiir severlerle buluştu. Şiir dünyasını Nilüfer’de buluşturan festivalde şiir okumalarının yanı sıra çeşitli sahne gösterileri, film gösterimleri, eğitim programları ve söyleşiler yapıldı. Ahmet Telli, Birhan Keskin, Darija Zilic, Deniz Durukan, Emel İrtem, Hans Thill, Hilmi Haşal, Hüseyin Yurttaş, Küçük İskender, Ryan Van Winkle, Tara Skurtu, Ülkü Tamer, Zafer Şenocak, Karin Karakaşlı, Marc Delouze, Zoe Skoulding gibi şiirin önde gelen temsilcileri şehrin 10 farklı noktasında şiir severlerle buluştu. Toplam 3 bin kişinin katıldığı Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali’nin son günü de dolu dolu geçti.

Nâzım Hikmet’e ilham kaynağı olan Bursa’nın eşsiz bölgelerini kapsayan gezi ile sanat severler şiir tadında bir yolculuğa çıktı. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç önderliğindeki gezi, yıkılan Bursa Cezaevi’nin bulunduğu Bursa Adliyesi önünden başladı. İlgi gören gezi, günümüzde Kent Müzesi olan zamanın Bursa Ağır Ceza Mahkemesi, Tuz Pazarı, Memleket Hastanesi (Ahmet Vefik Paşa Hastanesi), Koza Han, Çelik Palas Oteli, Servinaz Oteli, Eski Kaplıca ve Hüsnügüzel Çay Bahçesi rotası izlenerek tamamlandı. Geziye katılanlar, Bursa’yı Nazım Hikmet’in gözünden gördü.

Şiir Festivali’nin son gününde Görükle Mübadele Evi’nde mahalle sakinlerine ve sanatseverlere muhteşem bir performans sergiledi. Festivale katılan diğer şairlerin de dinleyiciler arasında yer aldığı faaliyete mahalle halkının ilgisi büyüktü.

Aynı gün Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ‘Şiirle Geçen 70 Yıl’ adlı söyleşide de Ahmet Telli ve Hüseyin Yurttaş, şiir severlerle buluştu. Nahit Kayabaşı’nın yönettiği söyleşide şiirin 70 yılı ele alındı.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ki kapanış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ile şairler katıldı. Levent Özdilek’in Shakespeare’den sonelere yer verdiği gecede, Ali Düşenkalkar Mesnevi’den beyitler okudu. Şiir okumalarının ardından sanatçı Jehan Barbur sahne aldı. "Gerçekle bir bağım varsa o da düşlerimdir" şiiri ile sahneye çıkan Barbur, sözlerine, "Sıkıntılı günler içindi bu şiir, ne olur birbirimizi sevsek" diyerek başladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kültür ve sanat şehri Nilüfer olarak ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz. Biz sürdürülebilir bir anlayışa sahibiz, bu anlayışımız çerçevesinde Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali de bundan böyle her yıl yapılmaya devam edecek. Yeter ki Bursalılar ilgi göstersin ve bizden talep etsinler” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.