Hava Durumu

Nilüfer Tiyatro Festivali sona erdi

NİLÜFER Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun Kapanış Galası ile sona eren 7. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde 23 tiyatro topluluğu 30 temsille seyirci karşısına çıktı. Tiyatro severlerin büyük ilgi gösterdiği festivali toplamda 11 bin 500 kişi izledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Tiyatro Festivali sona erdi

Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 7. Nilüfer Tiyatro Festivali, Bursalıları bu yıl birbirinden değerli oyunlarla buluşturdu. 'Sonra Açılacak Perde' sloganıyla düzenlenen festivalde sanatseverler, 19 gün boyunca birbirinden farklı oyunları izleme imkanı buldu. Büyük ilgi gören festivalde, usta Şener Şen "Zengin Mutfağı", Genco Erkal "Merhaba", Rutkay Aziz "1984 Büyük Gözaltı", Haluk Bilginer de "Kral Lear" adlı oyunlarla izleyicilerin karşısına çıktı. Festivalde toplam 23 tiyatro topluluğu, 30 temsille festivale katıldı. 6 atölye çalışması, 1 sergi ve 8 söyleşinin gerçekleştiği Tiyatro Festivali'nde toplam 11 bin 500 seyirci oyunları izledi.

KAPANIŞ NİLÜFER BELEDİYESİ KENT TİYATROSU'NDAN

Festivalin kapanış galası 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'ne özel hazırlanan bir program ile Nâzım Hikmet Kültürevi'nde yapıldı. Burçak Çöllü tarafından hazırlanan, Ayşe Gülerman ile Gökhan Kum sunumuyla gerçekleştirilen kapanış galasında Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun oyuncuları, tiyatrodan bilinen şarkıları, tiyatro ritüelleri ile sentezleyerek izleyenlere sundu. Nilüfer Belediyesi tarafından daha önce 2 yılda bir düzenlenen festival, artık her yıl düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.