Hava Durumu

Nilüferli kadınlar 'çocuk istismarına dur' dedi

Bursa'nın Nilüfer İlçesi’ndeki kadın derneklerinden önemli bir çağrı geldi. 25 kadın derneğinin katılımı ile düzenlenen toplantıda “Kadına karşı şiddete hayır, çocuk istismarına dur” mesajı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüferli kadınlar 'çocuk istismarına dur' dedi
Nilüfer’de, kadınlar arasındaki iletişimi ve dayanışmayı artırmak, daha fazla sosyal hayatın içinde yer almaları amacıyla kurulan kadın dernekleri her ay düzenledikleri toplantılarını bu defa İhsaniye Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde yaptı. 25 kadın derneğinden 150 kadının yer aldığı buluşmaya CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile Nilüfer Belediye Başkan Vekili Ferhat Yıldırım da katıldı.

Kadınları yaptıkları ortak açıklamada, kadına şiddete ve çocuk istismarına karşı tepkilerini dile getirdi. Toplantıya katılan Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Kadın ve Çocuk Hizmetleri Birimi’nden sosyolog Gülbiz Alkan kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de kadınların daha özgür bir dünyada tecavüz ve şiddet korkusu yaşamadan varlıklarını sürdürebilmeleri için etkin mücadele çağrısında bulundu. İrgil, kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri için daha çok desteklenmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Ferhat Yıldırım da Nilüfer Belediyesi’nin kadınların hayatın her aşamasında daha gülü olmaları için her zaman çaba gösterdiklerini ve bu çalışmaların devam edeceğini kaydetti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.