Hava Durumu

Nişanlısına öyle bir hediye verdi ki...

Balıkesir’de 8 ay önce Esin Kıran ile nişanlanan Enes Kurt, 6 ay önce böbrek yetmezliğine giren nişanlısına ’Düğün hediyem’ diyerek böbreğini bağışladı. Genç nişanlılar, Etik Kurul’dan geçerse nikah masasına oturmadan ameliyat masasına yatacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2014 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2014 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nişanlısına öyle bir hediye verdi ki...

Balıkesir’de elektrik trafosu üreten Best A.Ş. adlı firmanın ticari üretim birimi personeli olan 25 yaşındaki Esin Kıran ile aynı işyerinde makine operatörü olarak çalışan 30 yaşındaki Enes Kurt, 2 yıl önce başlayan arkadaşlıklarını 8 ay önce nişanlanarak evlilik yoluna taşıdı.
 
Bağışıklık sistemi bozukluğu MPGN hastası olan ve 2001 yılında bu hastalığa bağlı böbrek yetmezliğine giren Esin Kıran’a, annesi Kadriye Keskinoğlu’nun bağışladığı böbrek nakledildi. Genç kız 13 sonra nakil böbrek yüzde 5 oranında çalışmaya başlayınca yeniden böbrek yetmezliğine girdi. Esin Kıran, çaresizlik içindeyken nişanlısı Enes yardım elini uzattı.
 
ÇARESİZLİKTE UZANAN EL
 

Esin Kıran, "Çaresizdim hiçbir çarem yoktu. İlk böbreğimi annem vermişti. Başka bağışçım da yoktu. Ne yapacağımı bilemez haldeydim. Nişanlım imdadıma yetişti, bağışçı olmak istediğini söyledi" diye konuştu.
 
Nişanlısıyla 16 Haziran’da Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’ne başvuran Esin Kıran, yapılan testler sonucunda Enes Kurt’un verici olmasında teknik olarak sakınca olmadığını öğrendiklerini, dosyayı tamamladıklarını ve şimdi Etik Kurul’un vereceği kararı beklediklerini söyledi. Esin Kıran, "Eğer dosyamızdaki belgeler kurul üyelerini tatmin ederse kuruldan geçip nakil için ameliyathaneye gireceğiz" dedi.
 
’KALBİM ONUN, BÖBREĞİMİ DE VERİRİM’
 

Esin ile 2 yıldır tanıştıklarını, 8 ay önce de evlilik için adım atıp nişanlandıklarını belirten Enes Kurt, neden bağışçı olduğunu şöyle anlattı:
 
"Nişanlımın hastalığı beni de mutsuz ediyordu. Sürekli tedavi altında olması gerekiyor. Böbreği, hastalığı nedeniyle düşük kapasiteyle çalışıyor. Ben onu çok seviyorum. Kalbim onun. Bir böbreğimi de veririm, yeter ki sağlığına kavuşsun. Nişanlıma düğün hediyem böbreğim olsun. O sağlığına kavuştuğunda evleneceğiz."
 
A-galaktozidaz enziminin eksikliği sonucu ortaya çıkan doğuştan bağışıklık sistemi bozukluğu MPGN (membranoproliferatif glomerülonefrit) hastası Esin Kıran, kendisini bu kadar seven birisi olduğunu bilmenin hayata bağlılığını artırdığını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.