Hava Durumu

Nişanlısını rehin almıştı, ifadeleri ortaya çıktı!

Pendik'te nişanlısının rehin alan er Umut Demirkaya'nın savcılık ve mahkemedeki ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli suçlamaları kabul ederek, "Benden gizlediği Facebook hesabı olduğunu öğrendim. Amacım bıçakla korkutmak değildi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2018 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nişanlısını rehin almıştı, ifadeleri ortaya çıktı!

Pendik'te Yenişehir Mahallesinde bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eski nişanlısı Hümeyra K.'yı rehin alan er Umut Demirkaya çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"BENDEN GİZLEDİĞİ SOSYAL MEDYA HESABI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM"

Şüpheli Umut Demirkaya'nın savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli sorgusunda, müştekinin nişanlısı ve uzaktan akrabası olduğunu söyleyerek, "Yaklaşık 9-10 yıldır birbirimizi tanırız. 1 buçuk yıldır nişanlıyız. Şu an Bayburt'ta askerlik görevimi yapıyorum. Müşteki de Melek Aknil Çok Programlı Lisesi'nde ücretli olarak çalışmaktadır. Birkaç gün önce müştekinin benden gizlediği Facebook hesabı olduğunu öğrendim. Hesabı incelediğimde birden fazla kişi ile görüştüğünü, normal arkadaş konuşmaları dışında cinsel içerikli sohbetler yaptığını öğrendim. Yaklaşık 20-25 kişiyle bu şekilde sohbet etmiş. Birliğimden izin alıp görüşmek için İstanbul'a geldim" dedi.

"AMACIM BIÇAKLA KORKUTMAK DEĞİLDİ"

Nişanlısıyla konuşmak için okula gittiğini söyleyen şüpheli, "Kendisine konuşmak istediğimi söyledim. 'Tuvalette konuşalım' dedi. Birlikte okul tuvaletine geçtik. Elimde ekran görüntüleri vardı. Müştekiye gösterdim, 'Beni neden aldatıyorsun?' dedim. Beni suçladı, sinirlendiğini söyledi. Bu sırada cebimde bıçak vardı. Tuvalete bir öğretmen geldi. Farkında olmadan bıçağı cebimden çıkardım, bıçak yere düştü. Öğretmene çıkmasını söyledim, çıkmayacağını söyledi. Hafif omzuna dokunarak kapıyı kapattım. Amacım müştekiyi bıçakla korkutmak değildi. Bu sırada müzekere için polisler gelmiş, müştekiye söyledim. Polisler içeri girmesin diye, 'silahı var' diye bağırdı" ifadelerini kullandı.

"BOĞAZINI SIKMADIM"

Elindeki çantada müştekinin sosyal medyada yaptığı görüşmelerin ekran görüntülerinin olduğunu kaydeden Umut Demirkaya, "Müşteki kendisi alıp omzuna taktı. Ailesine göstermemi istiyordu. Yanlış anlaşılmış, çantanın askısı ile boğazını sıkmadım. Müştekiyi bıraktım, polislere teslim oldum. Suçlamayı bu şekilde kabul ediyorum. Pişmanım" dedi.

Savcılıktaki sorgu işlemleri tamamlanan er Umut Demirkaya, "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

"SUÇLAMAYI KABUL EDİYORUM, PİŞMANIM"

Şüpheli mahkemedeki sorgusunda ise, "Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum, pişmanım" dedi.

İfade işlemlerinin ardından, "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.