Hava Durumu

Nokia geri dönüyor... İşte ilk görüntüler

Uzun süredir yeni bir telefonunu görmediğimiz Nokia'nın yeni telefonları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nokia geri dönüyor... İşte ilk görüntüler
Nokia, Microsoft tarafından satın alınmasının ardından, anlaşma gereği akıllı telefon üretme işinden geri çekilmek zorunda kalmıştı. Birkaç senedir geçerli olan bu anlaşma sona erdiğinden Nokia, artık kendi telefonlarını geliştirip satabilecek.

Sosyal ağ Weibo'da ortaya çıkan bir görüntü ise Nokia'nın üretme veya geliştirme işine şimdiden başladığını gösteriyor. Ancak hemen heyecanlanmayın çünkü beklediğiniz telefon, bu hantal cihaz olmayabilir. Fotoğraflardaki HTC One A9'a çok benzeyen telefonun (küçük olan telefon) tamamen metalden oluşan bir kasaya sahip olduğu söyleniyor. Yandan bakıldığında ise bu benzerlik bir anda kayboluyor ve cihazın aslında çok kalın, çirkin diyebileceğimiz bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.

Telefon, gövdesinde üst seviye maddelere yer verirken ucuz bir tasarımı kabullenmiş gibi görünüyor. Ancak bu garip durum, cihazın yalnızca 75 dolara satılacağı iddiası hesaba katıldığında kabul edilebilir hale geliyor.

Alt seviye olacağı anlaşılan telefonun ekranının alt kısmında fiziksel tuşlar yer alıyor. Karşımızda bir akıllı telefondan ziyade, normal tuşlu bir telefonun duruyor olma ihtimali yüksek. Karelerdeki diğer büyük telefon ise hoş bir görünüme sahip. Sızıntı sadece küçük telefondan bahsettiğinden, büyük model hakkında çok az şey biliyoruz. Telefonda Windows Phone logosunun olmaması bize Nokia X serisini hatırlatıyor, ancak cihazın bu seriye ait olduğuna dair bir işaret de yok.
Sızıntılar çok net olmasa da, uzun süre sonra ilk Nokia telefonlarının gerçeğe dönüştüğüne şahit olabiliriz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.