Hava Durumu

Norveç de Türkiye'den özür diledi

Norveç Savunma Bakanı Jensen, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Norveç de Türkiye'den özür diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı duyurmuştu. Erdoğan, Atatürk fotoğrafı ve kendisinin isminin hedefe konduğunu söylemişti. NATO'dan olayla ilgili açıklama geldi. Skandala karışan Türkiye kökenli Norveçli bir subay ile bir teknisyenin görevden uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'den özür diledi. NATO'da yaşanan skandalla ilgili TSK'dan da akşam saatlerinde açıklama geldi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tatbikatın gerçekleştiği Norveç'in Savunma Bakanı Jensen de özür diledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmesinde NATO adına özür dilerken idari soruşturma başlatıldığını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da özürlerinin iletilmesini talep ettiği açıklandı.

NATO'daki skandalla ilgili TSK'dan son dakika açıklaması

NORVEÇ'TEN ÖZÜR

Norveç Savunma Bakanı Jensen, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

STOLTENGBERG'DEN NATO ADINA ÖZÜR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kanada'da görüştü. Stoltenberg'in talebi üzerine yapılan görüşmede, Stoltenberg tatbikatta yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür diledi.

TSK'nın konuyla ilgili son açıklaması şöyle:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, 17 Kasım 2017 tarihinde NATO Genel Sekreteri Jens STOLTENBERG ile Halifax/Kanada'da bir görüşme gerçekleştirmiştir.

NATO Genel Sekreterinin talebi üzerine yapılan görüşmede, Genel Sekreter, NATO Tatbikatında yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür dilemiştir.

Konu ile ilgili olarak Norveç'te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Genel Sekreter, ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a da özürlerinin iletilmesini talep etmiştir.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR tarafından, başlatılan idari soruşturmanın sadece olaydan sorumlu kişiler ile sınırlı kalmayıp, etraflı bir soruşturma yapılması ve bazı kişilerin kendi amaçları için NATO'yu araç olarak kullanmasına ve ittifakın işbirliği ve dayanışmasına zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiği ifade edilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.