Hava Durumu

'Nuh' mu, 'Hasan' mı derken ortalık karıştı

Osmaniye'de bebeğe isim koyma tartışmasında ölen 23 yaşındaki Musa Çecan'ın ablası, "Kardeşim yaşasaydı bugün askere gidecekti" dedi. Öte yandan silahlı kavga güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2017 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2017 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Nuh' mu, 'Hasan' mı derken ortalık karıştı

Osmaniye'de yeni doğan bebeğe isim koyma tartışması yüzünden iki aile arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavgada ölen gencin ablası, "Kardeşim yaşasaydı bugün askere gidecekti. Kollarımda can verdi" dedi.

Olay 21 Kasım günü Karaboyunlu Mahallesi'nde meydana geldi. 15 yıllık evli ve 4 çocukları olan Niyazi (43) ve Emine Çecan (40) çiftinin bir erkek bebekleri daha oldu. Çift arasında, dünyaya gelen bebeğe isim verme konusunda tartışma çıktı. Sabah'ın haberine göre Niyazi Çecan bebeğe kendi babasının ismi olan "Nuh," Emine Çecan ise babası olan "Hasan"ın ismini vermek istedi. Ancak anlaşma sağlanamadı ve tartışma çıktı.

EVLİLİK PLANI YAPIYORDU

Ailelerin de dâhil olduğu tartışma kavgaya dönüştü. Taşlı, sopalı ve silahlı kavgada askerden izne geldiği öğrenilen Niyazi Çecan'ın kuzeni Musa Çecan (23) av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetti. Olayın ardından bebek ve annesi koruma altına alınarak sığınma evine yerleştirildi.

Kavga sırasında hayatını kaybeden Musa Çecan'ın ablası Melek Çecan, kardeşinin kollarında öldüğünü belirterek, "Eğer ölmeseydi bugün Kıbrıs'taki görevine dönecekti. KOSGEB'e başvurmuştu, askerden dönünce iş yeri açacaktı. Bekârdı, evlenme planı yapıyordu. Lacivert bir takım elbise almıştı, 'Allah kısmet ederse olur' demişti. Hiçbir suçu, günahı yoktu. Nasıl oldu anlamadım. Gözümüzün önünde oldu olay. Kardeşim Musa kollarımda can verdi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.