Hava Durumu

Nurgül Yeşilçay'ı şoke eden haber

4-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak 34. İstanbul Film Festivali’nin geçen hafta yapılan basın toplantısında ulusal yarışma bölümünde 11 filmin yer alacağı açıklanmıştı. Ancak kısa süre önce festivalin resmi sosyal medya hesapları ile web sitesinden ulusal yarışmada 9 filmin yer aldığı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2015 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nurgül Yeşilçay'ı şoke eden haber
 Yarışmadan çıkartılan filmlerden Erden Kıral’ın yönettiği ‘Gece’, ulusal yarışma yarışma dışı bölümüne alınırken, Ben Hopkins’in yönettiği ‘Hasret’, ulusal yarışma bölümünden çıkarılıp ‘sanat ve sanatçı’ temalı filmlerin yarışabildiği uluslararası yarışma bölümüne alındı. 

Başrolünde Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Vildan Atasever’in yer aldığı ‘Gece’nin ulusal yarışma bölümünden çıkarılmasında DVD’sinin piyasaya çıkmış olmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Ben Hopkins’in bir TV kanalı için İstanbul hakkında bir film çekmek üzere Almanya’dan şehre gelen bir film ekibinin hikayesini anlattığı ‘Hasret’in ise Türkiye yapımı olmadığı yönünde sinema sektöründen gelen eleştiriler nedeniyle ulusal yarışmadan çıkarıldığı konuşuluyor. Zira Hopkins’in önceki filmi ‘Pazar: Bir Ticaret Masalı’ Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film seçildikten sonra da benzer tartışmalar yaşanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.