Hava Durumu

O cinayetteki sır perdesi aralandı

Fatih’te vurulan Tacikistanlı Kuvatov cinayetiyle ilgili sır perdesi aralandı. Katillerin Sulayman Q.’nun evinin arka sokağındaki evde kaldıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2015 07:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 07:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O cinayetteki sır perdesi aralandı
Tacikistan’da oluşan “Grup 24” adlı muhalif hareketin lideri olarak bilinen Umarali Kuvatov, Fatih'te 6 Mart tarihinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Fatih, Molla Gürani Mahallesi, Simsar Sokak’ta saat 22.30 sıralarında gerçekleşen olay ile ilgili, İstanbul Terörle Mücadele Şube ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. Polis cinayetin adım adım nasıl işlendiğini tespit etti. İşte o detaylar:  Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvatov daha önceden tanıdığı Sulayman Q. tarafından misafir edilmek istendi. Sulayman Q.’nun suikast planından habersiz olan muhalif Tacik lider 3 Mart günü eşi, iki çocuğu ve korumasıyla birlikte davete katılmak için Sulayman Q.’nun evine gitti. Burada hazırlanan zehirli yöresel tacik pilavından yedi. Yemekten kısa süre sonra kendisini kötü hisseden Kuvatov canhavliyle sokağa fırladı. Bu sırada arkasından gelen iki kişi Kuvatov’un kafasına ateş ederek öldürdü. 

TETİKÇİLER KAMERADA

Sulayman Q.’nun olay gecesi 2 kişiyle birlikte Kazakistan’a gittiği 6 Mart'ta İstanbul’a döndüğünü ve Esenyurt’ta bir arkadaşının evinde kaldığı tespit edildi. Ekipler Sulayman Q.’yu Akramjon I’nın evinde yakalanarak gözaltına aldı. Polisin ele geçirdiği kamera görüntülerinde kaçan iki şahsın Sukhrob G. ve Bakhodur A. olduğunu tespit edildi.  

Polis, suikastın planlayıcısı ve tetikçisinin Suleyman Q. ile bağlantılarını tespit ederken bir başka ayrıntıya da ulaştı. Sukhrob G. ve Bakhodur A.’nın Sulayman Q.’nun evinin arka sokağı olan Rahmet Çıkmazı'nda ev kiraladıklarını tespit etti. Buzdolabındaki parmak izlerinden birinin Sulayman Q.’ya ait olduğu tespit edildi. Polis Sukhrob G. ve Bakhodur A.’nın Sulayman Q. ile ortak hareket ettiğini belirledi.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.