Hava Durumu

O füzenin ciddi sonuçları olacak

Afrin'de 5 askerin şehit olduğu tanksavar saldırısına ilişkin incelemeler sürerken Türkiye, silahın menşei ve PKK/PYD'ye hangi ülke tarafından verildiğini tespit edecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O füzenin ciddi sonuçları olacak

Türkiye, Suriye'de terör örgütlerine verilen ağır silahlara karşı uluslararası sahada mücadele başlatmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Gerek ikili görüşmeler gerek uluslararası mahkemeler noktası; bunların değerlendirmelerini yapıp atmamız gereken adımları atacağız" sözlerinin ardından Afrin'de 5 askerin şehit düştüğü tanksavar saldırısına ilişkin incelemenin sonuçları bekleniyor.

BM'YE TAŞINACAK

PKK/PYD başta olmak üzere Suriye'de terör örgütlerine verilen silahlar noktasında kulislerde, konunun Birleşmiş Milletler'e (BM) üye ülkeler arasında güvenlik ve barışı korumakla yükümlü, en güçlü organ olan BM Güvenlik Konseyi'ne taşınabileceği konuşuluyor. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, terörist örgütün tanksavarlı saldırısında kullanılan silahın NATO menşeli çıkması durumunda Türkiye'nin atacağı adımlar konusunda, "Şu anda daha varsayım üzerinden yorum yapmak bizim açımızdan uygun olmaz. Böyle bir şeyi beklemeyiz, böyle bir şeyin de olmasını arzulamayız ama o zaman bu konuda hem BM kapsamında hem de ilgili ülkelerin kendi mevzuatı açısından teröristlere destek verme noktasında çok ciddi bir şekilde sonuçları olacaktır. Tanksavar tespit edildikten sonra Türkiye'nin atacağı adımlar kendisini gösterecek" değerlendirmesinde bulundu. Amerika'nın Münbiç sözünü de hatırlatan Beyazıt, şunları kaydetti:

DURDUĞUMUZ YERDEYİZ

"Buralar, teröristlerden temizlenecek. Buna her kim engel olmak isterse bunun sonuçlarına o taraflar katlanacaktır. Burası temizlendikten sonra diyeceğiz ki 'Münbiç'ten de çekilin.' Biz ittifak olduğumuz ülkelerin, bu anlamdaki bizim aynı konseptleri beraber paylaştığımız ülkelerin oralarda olmasını da arzulamayız. Onlar da oralardan çekilecektir, teröristler de buralardan temizlenecektir."

Teröristlerin fabrikası yok!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt, Afrin'de 5 askerimizi şehit eden tanksavara ilişkin olarak, "Biliyoruz ki büyük devletlerin yapmış olduğu füze. Teröristlerin fabrikası yok, füze yapma imkanı yok. Her kim gönderdiyse gereken cevabı gerektiği şekilde alacaktır" dedi. DEAŞ'la mücadele adı altında verilen silahlardan Afrin'e teslimat olduğunun kanıtlanması halinde bunun önemli bir tespit olacağını belirten Beyazıt, "Şu anda 'Afrin'dekilere silah yardımı yapılacak' veya 'Münbiç'tekilere silah deposu yardımı yapılacak' şeklinde ifadeler var. Biz orada müttefiklerimizi, NATO ülkelerini, bu konudaki ilgili tarafları, ilgili devletleri de uyarıyoruz. Onların herhangi bir silah yardımı yapmasına şu anda teröristlere silah verilmesi noktasında her türlü engellemeyi yapacağız" diye konuştu. (Yeni Şafak)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.