Hava Durumu

O ilde hareketli anlar! Mahalle boşaltıldı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde etkili olan sağanakla birlikte sulama kanalı taşarken, zemin katlarda kalan çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Yağışların ardından tarım arazileri sular altında kaldı, Spil mahallesi boşaltılarak burada yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O ilde hareketli anlar! Mahalle boşaltıldı

Manisa'da 3 gündür aralıklarla süren sağanak, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı.

Yunusemre ilçesi Spil Mahallesi'ndeki 4309, 4310 ve 4311 Sokak üzerinden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalı taştı.

Tıkanan rögarların da etkisiyle zemin katta kalan çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını oldu. İtfaiye ekipleri baskın yaşanan 20 evden 31 kişiyi tahliye etti. Tahliye edilen bazı yaşlı vatandaşların durumunu sağlık ekipleri kontrol etti.

ÖĞRETMENEVİNE YERLEŞTİRDİLER

Bu kişilerden 27'si Manisa Öğretmenevi'ne, 4'ü ise Yunusemre Belediyesi Misafirhanesi'ne yerleştirildi. Devlet Su İşleri, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi ve AFAD ekipleri bölgedeki olumsuzlukları gidermek için çalışma yaptı.

MAHALLE BOŞALTILDI

Sular altında kaldığı için boşaltılan Spil Mahallesi 4309 Sokak üzerindeki evini su basan Şaban Çınar (52), "Halılar, dolaplarım, banyo ve tuvalet her yeri su bastı. Kimse dışarıya çıkamıyor. Devletimizden yardım bekliyoruz. Şu an içeride kurtarılmayı bekleyen 8-9 kişi var. Bu suyun buradan çıkarılması lazım. Şu an için devletimizden gelecek yardımı beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.