Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O kentte Suriyeliler canını zor kurtardı!

Antalya'da Suriyelilerle bir grup genç arasında bıçaklı kavga yaşandı. Binaya girerek canlarını son anda kurtaran Suriyelileri linç etmek isteyen gençleri dağıtmak için Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 00:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O kentte Suriyeliler canını zor kurtardı!

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Suriyelilerle bir grup genç arasında çıkan bıçaklı sonrasında kovalamaca yaşandı. Vatandaşlarının kaldığı binaya sığınarak korunmaya çalışan Suriyeliler, polis ve jandarmanın uzun uğraşları sonucu kalabalığın elinden kurtarıldı. Binanın önündeki öfkeli grubu dağıtmak için Korkuteli Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ali İrban konuşma yaptı.

SURİYELİLER CANINI ZOR KURTARDI

Korkuteli'de yaşayan Suriyelilerle ilçedeki bir grup genç arasında dün saat 23.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Suriyelilerin bıçakla saldırdığı 3 Korkutelili genç hafif yaralandı. Olay sonrası Suriyelilerle bazı vatandaşlar arasında kovalama yaşandı. Suriyeliler kalabalık bir grup tarafından dövülürken, kendi vatandaşlarının kaldığı 3 katlı binaya sığındı.

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Kavganın duyulması üzerine ilçe halkı Suriyelilerin saklandığı binanın çevresinde toplanmaya başladı. Kısa sürede olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kalabalığın binaya girmesini önlerken, geniş güvenlik önlemi aldı. Korkuteli Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ali İrban, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Duman ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Çağatay Diner de bina önünde bekleyen kalabalığın dağılması için konuşma yaptı.

GÜVENLİK ÇEMBERİ İÇİNDE BİNADAN ÇIKARILDILAR

Yapılan uyarılar ve konuşmalara rağmen kalabalığın dağılmaması üzerine Antalya'dan çevik kuvvet desteği istendi. Saat 02.30 sıralarında Suriyelilerin sığındığı bina önüne gelen çevik kuvvet ekipleri, içerideki tüm Suriyelileri güvenlik çemberi altında otobüse bindirerek Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Suriyelilerin polis merkezindeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Kavgada yaralanan Korkutelili 3 genç ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.