Hava Durumu

O pozisyonun sırrı ortaya çıktı! Tüm suç kameranın

Fenerbahçe-Galatasaray maçında Burak Yılmaz'ın kaleci Volkan'ın üzerinden aşırtığı topun 'neden havada sekiyormuş gibi' göründüğünün sebebi ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O pozisyonun sırrı ortaya çıktı! Tüm suç kameranın
Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde en çok konuşulan pozisyonlarından biri, Burak Yılmaz'ın aşırtma vuruşu oldu. Sarı-kırmızılı futbolcunun şutunda 'topun havada sektiği' iddia edilirken, olayın göz yanılması olduğu anlaşıldı.

Yayıncı kuruluşun tüm açılardan göstermesine rağmen Burak Yılmaz'ın Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma vuruşunda, 'topun havada sektiği' tartışmaları dinmedi.

AHMET ÇAKAR: BUNDAN SONRA O STADIN ADI 'PERİLİ STADYUM'

Hatta Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar, söz konusu pozisyonla ilgili, "Tekrar tekrar izledim. Bundan sonra o stadın adı Şükrü Saracoğlu, Kadıköy ya da değişirse Lefter Stadı falan değil 'Perili Stadyum'dur. Top resmen havada sekiyor. Hiç böyle şeylere inanmam. Ama topun bu şekilde havada sekmesine anlam veremiyorum" dedi.

KAMERA HAREKETİ HERKESİ YANILTMIŞ

Yıllarca naklen yayın sektöründe çalışan uzmanlar, "Kale arkalarında geniş açılı, hareketli jimmy jip kamerası kullanılıyor. Kamera hareket halindeyken, top kadrajdan çıkarken yeniden odaklandığı sırada böyle bir yanılgı oluşuyor. Arkadaki fon, topun çizgileri algıyı tetikliyor. Pilot kameralarından olay açık. Yükselme söz konusu değil" ifadelerini kullandılar. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.