Hava Durumu

O saldırgan yakalandı! Guantanamo'da değil ABD'de...

Beyaz Saray, ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na Eylül 2012'de düzenlenen saldırının elebaşlarından Ebu Khatallah'ın, Guantanamo'da değil ABD'de yargılanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
O saldırgan yakalandı! Guantanamo'da değil ABD'de...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Caitlin Hayden, ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na Eylül 2012'de düzenlenen roketatarlı saldırıyı düzenleyenlerin elebaşlarından Ahmed Ebu Khatallah'ın, Guantanamo'da değil ABD'de yargılanacağını belirtti.

Hayden, yaptığı açıklamada, Khatallah'ın ABD dışında güvenli bir noktada gözaltında tutulduğunu kaydederek, şunları ifade etti:

"Khatallah kendisine yönelik suçlamalarla yüzleşmek üzere ABD'ye getiriliyor. Bazıları onun Guantanamo'ya görülmesini önerdi. Bunu en başından reddettiğimizi belirtmeliyim. ABD yönetiminin bu konudaki politikası net: Başkan Barack Obama göreve geldiğinden bu yana Guantanamo'nın nüfusuna bir tek kişi dahi ilave edilmedi ve federal yargı sistemimizle teröristlere yönelik hızlı yargılamalarda önemli bir başarı sağladık. Khatallah Guantanamo'da değil ABD'de yargılanacak."

Khatallah'ın hafta sonu Bingazi'de ABD özel operasyon timlerince gerçekleştirilen gizli operasyonda ele geçirilmesinin ardından ABD'de, söz konusu şüphelinin Guantanamo'ya gönderilmesi gerektiğine yönelik haberler yer alıyordu.

ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na 11 Eylül 2012'de düzenlenen roketatarlı saldırıda, Büyükelçi Chris Stevens ile diplomatlar Sean Smith, Glen Doherty ve Tyrone Woods hayatlarını kaybetmişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.