Hava Durumu

Obama'dan Orlando katliamı sonrası çağrı

ABD Başkanı Barack Obama, ailelerin, çocuklarına nefreti değil sevgiyi, farklılıkların topluma değer katacak önemli bir armağan olduğunu anlatması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Obama'dan Orlando katliamı sonrası çağrı
ABD Başkanı Barack Obama, radyo ve internetten yayınlanan haftalık konuşmasını, Orlando saldırısına ayırdı.

Saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü bildiren Obama, benzeri saldırıları önlemek için güçlerinin yettiği her şeyi yaptıklarını söyledi.

Hafta içinde yasama kanadı Kongre'de, silahlı şiddetin azaltılmasına yönelik gösterilen çabalara değinen Obama, terörizmle mücadelenin, konuşmaktan fazlasını gerektirdiğine dikkati çekti.

Birbirlerine karşı sorumlulukların da bulunduğuna işaret eden Obama, ebeveynlerden, çocuklarına hoşgörü ve eşitliğin neden önemli olduğunu anlatmalarını istedi.

Obama, şunları kaydetti:
"Ebeveynler olarak her zaman yerine getirmemiz gereken bir sorumluluk olduğunu hatırlamalıyız. Yükümlülüğümüz, çocuklarımıza koşulsuz sevgi ve destek vermek, doğru ile yanlış arasındaki farkı göstermek, nefret etmeyi değil sevmeyi öğretmek ve farklılıkların korkulacak bir şey değil topluma değer katacak önemli bir armağan olduğunu anlatmak."

Orlando'da 12 Haziran'da ABD vatandaşı Omar Mateen (29) tarafından, çoğunlukla eşcinsellerin gittiği "Pulse" adlı gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 6'sının durumu ciddiyetini koruyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.