Hava Durumu

Obama'dan sert sözler! 'Berbat bir lider'

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye sorunun çözülmesi için Devlet Başkanı Beşşar Esad’in gitmesi gerektiğine dair pozisyonlarını koruduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Obama'dan sert sözler! 'Berbat bir lider'
Obama, CBS televizyonundan Charlie Rose’a verdiği mülakatta Suriye  krizine ilişkin soruları da yanıtladı.
 
ABD ve Rusya’nın Suriye’deki iç savaşı durdurmada işbirliği içinde  olmamalarının bu ülkedeki durumu daha da kötüleştirdiğini ifade eden Obama, Rusya  Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesini  hatırlattı.

Obama, şunları kaydetti:
 
"Onunla telefon görüşmem, Suriye’nin daha hızlı bir şekilde  yıprandığını göreceğimizi belirtmek içindi. Eğer ABD ve Rusya bunu (çatışmaların  sonlandırılması anlaşması) korumak için birbiriyle uyumlu hareket etmezse ve  siyasi dönüşümü ilerletmezse, o zaman bundan üç, dört hafta önceki bulunduğumuz  pozisyona dönebiliriz. Bu hiçbirimizin çıkarlarına yaramıyor.”
 
Sorunun çözümünde ABD ile Rusya arasındaki en çekişmeli konunun Beşşar  Esad'ın geleceği olduğuna işaret eden Obama, "Onlar (Rusya) Suriye devletinin  yapısını korumaya kendilerini adamış durumdalar ki teoride biz de buna karşı  çıkmıyoruz ancak sürekli olarak, altı yıl boyunca karşı karşıya geldiğimiz şey  ise onun (Putin), Esed’in gidişini tek taraf olarak destekleyememesi. Bu Esed’in  ve Suriyelilerin vereceği bir karar." diye konuştu.

Obama, Suriye’nin bu  hale gelmesinde Esad’ın sorumlu olduğunu belirterek, "Esad berbat bir lider,  ülkesini paramparça eden korkunç bir diktatör. Onun oradan uzaklaştırılması  gerektiği bizim pozisyonumuz olmayı sürdürüyor.” dedi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.