Hava Durumu

Obezite sonrası estetik

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, obezite tedavisinden sonra vücut deformitelerinin kombine estetik ameliyatla çözüme kavuşturulabildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Obezite sonrası estetik

Bireylerin gündelik yaşamda cinsiyet, yaş, genetik ve fizyolojik özelliklerine göre değişen günlük enerji ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, ihtiyaçtan fazlasının tüketilmesi ve harcanamaması halinde vücudun artarak devam eden yağ depolaması ile durumun çağımızın hastalığı obeziteye kadar gittiğine de dikkat çekti. Obezitenin vücut fonksiyonlarına zarar verdiği gibi kişinin sosyo-psikolojik konumu içinde olumsuzluklar oluşturduğunu ifade eden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, "Uzman doktor kontrollü disipliner obezite tedavisi sonrasında bu kişilerde yüksek oranda kilo kaybı sağlanabilir. Obezite tedavisinde mide küçültme ameliyatı olan veya olmadan hızla kilo veren hastalarda oluşan cilt sarkmaları şikayetleri gelmektedir. Vücut ağırlığının yüzde ellisi veya daha fazlasının kaybedildiği vakalarda haliyle büyük kilolara alışkın vücudun artık gereksiz olarak tanımlanabilecek gevşek, sarkmış cilt yığını vardır" diye konuştu.
Estetik boyutunda değerlendirme yapıldığında yaşanan deformasyonlarla ilgili en sık gelen başvuruların; meme estetiği, karın estetiği, kol bacak estetiği olduğunu ifade eden Özcan, "Estetik ameliyatlar tek tek yapılabileceği gibi kişinin ihtiyaçları doğrultusunda ve sağlık durumu uygunluğu da göz önünde bulundurularak tek ameliyatla da çözüme kavuşturulabilmektedir. Obezite tedavisi sonrasında zayıflayan kişilerde oluşan vücut deformiteleri için estetik cerrahi talebi de her geçen gün artmaktadır. Estetik cerrahi prosedürlerin uygulanabilmesi için kişinin hedeflenen kiloya ulaşmış olması ve ulaştığı kiloyu da en az 6 aydır sabit koruyor olması gerekmektedir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.