Hava Durumu

Öcalan'dan öğrencilere sağduyu çağrısı!

PKK lideri Abdullah Öcalan, Dicle Üniversitesi’ndeki olaylara ilişkin gençlere duyarlı olmaları ve provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan'dan öğrencilere sağduyu çağrısı!

İmralı’ya giderek PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la görüşen BDP heyetinden Milletvekili Pervin Buldan katıldığı bir televizyon yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Buldan, Öcalan’ın Dicle Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Öcalan’ın özellikle gençlere duyarlı olmaları, provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulunduğunu söyledi.

Buldan, “Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylara ilişkin kesinlikle hiç kimsenin bu süreçte provokasyonlara gelmemesi gerektiğini, özellikle gençlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Çünkü bu tür çatışmalar, yaşanan olaylar sürece zarar verir dedi. Dolayısıyla hem gençlere hem de Türkiye’de yaşanan bütün halklara ilişkin, bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ve provokasyonlara gelmemeleri gerektiğini ifade etti” dedi.

Öcalan’ın süreçle ilgili yapılan tartışmaları yakından izlediğini belirten Buldan, gelinen noktada süreçten çok memnun olduğunu ifade ettiğini anlattı. Buldan, “Genel olarak bu süreçle ilgili yapılan tartışmaları, eleştirileri, önerileri takip ettiğini ifade etti ve gelinen noktada bu süreçten çok memnun olduğunu söyledi” diye konuştu.

EĞİTİME BİN POLİSLE BAŞLANDI

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta 3 gün süren olaylar nedeniyle ara verilen eğitime bugün sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden başlandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olası olaylara karşı kampus içinde yaklaşık bin polisle önlem alırken, kampuse giren sivil araçlar tek tek arandı. Üniversitede olaylara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında bıçaklama olayına karıştığı belirtilen 8 öğrenci tutuklandı.

Dicle Üniversitesi’nde geçen hafta iki öğrenci grubu arasında çıkan, 3 gün süren ve 3’ü bıçakla 5 öğrenci ile 3 polisin yaralandığı olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verilmişti. Bugün yeniden eğitime başmanan üniversitede Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, herhangi bir gerginlik ve çatışmanın çıkmaması için kampüs içinde yaklaşık bin sivil ve resmi polis görevlendirdi. Üniversite girişinde mobil polis ekipleri, bütün sivil araçları durdurup arama yaptıktan sonra kampüs alanına bırakırken, her fakülte ve yüksek okulun önünde çevik kuvvet polisleri ve zırhlı polis araçları konuşlandırıldı. Önlemlerin geçen hafta olayların meydana geldiği İlahiyat ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde yoğunlaştığı görüldü.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Üniversite kampüsünde uzun yıllar sonra bu kadar çok polis gören öğrenciler, duruma tepki gösterdi. Üniversite yönetiminden bu hafta yapılacak olan sınavların iptal edilmesini isteyen öğrenciler, "Bu kadar yoğun güvenlik önlemi ve polisin olması psikolojimizi bozuyor. Bu stresle ve psikoloji ile sınavlarda başarılı olmamız mümkün değil. Kampüste 4 öğrenciye nerdeyse 1 polis düşüyor. Sınavların kampüs normalleşene kadar iptal edilmesini bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.