Hava Durumu

Öcalan'ı küçümsemeyin

DSP Genel Başkanı Masum Türker, terörist başı Abdullah Öcalan'ın küçümsenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Hükümet Öcalan ile pazarlıkta geriye düşecektir. Çünkü Öcalan 7 cumhurbaşkanı, 10 başbakan eskitti" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2013 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2013 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan'ı küçümsemeyin

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Bursa İl Başkanı Necmettin Şengül'ün tek aday olarak katıldığı kongre için Bursa'ya geldi.

Coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Genel Başkan Türker, DSP bayraklarıyla süslenmiş Fomara Meydanı'ndaki güvercinlerin arasından geçerken ilginç görüntüler oluşturdu. Partililerle tek tek tokalaşan Türker, bir çocuğu da kucağına alarak sevdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Genel Başkan Türker, akil adamlar ve çözüm süreci ile alakalı açıklamalarda bulundu. DSP'nin akil adamlar tartışmasını geride bıraktığını belirten Türker, "Bu bir yıl kadar önce Abdullah Öcalan tarafından dile getirildi. Bunun o sözünün ardından Başbakan Erdoğan, 'akil adamları mecliste seçeriz' dedi. 1-2 ay geçmeden CHP, akil adamlarla ilgili meclise başvurdu. O güne kadar yapılan konuşmalarda Öcalan'ın talebi, Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları, CHP'nin duruşu ile akil adamların parlamento tarafından seçilmesi yönündeydi. Öcalan ile Erdoğan arasındaki anlaşma 2012 yılı Eylül ayından önce tamamlandı. Şimdi gördüklerimiz ise sahnede oynanan oyundur. Şu an halkı buna alıştırma amacı güdüyor" diye konuştu.

“AKİL ADAMLAR TARTIŞMASI BEYHUDE”

Akil adamların mecliste seçilmesine DSP olarak karşı çıktıklarını,  Öcalan'ın terörist başı olmaktan çıkıp bir özgürlük mücadelesi yapan isyancıya dönüşeceğini söylediklerini anlatan Türker, "’Bu konuda yaptığınız anlaşmayı açıklayın’ dedik. Başbakan, akil adamların kendisine bağlı olacaklarını ve meclisin seçmeyeceğini söyledi. Bu akil adamlar tartışması beyhude. Çünkü bunların halkla bir ilişkisi olmayacak. Biri Başbakan Erdoğan'ı suçladı diye, akil adamlar kavga etmeye başladı. Akil adamlar, insanı ölümden korunmak için sıtmaya razı edecekler. Gezecekler, anlatacaklar. Bu akil adamlar Başbakan Erdoğan'ın istediği gibi tartışılıyor. Gündemi tayin etti. Koydu bunları. Şimdi tuzağa diğer partiler de düşüyor. İş magazinleşiyor” dedi.

"ÖCALAN'I KÜÇÜMSEMEYİN"

Bunun çözüm değil istediklerini yapma süreci olduğunu iddia eden Türker, ”Başbakan Erdoğan, CHP'nin önergesini, hem de kendi söylediğini yapmayıp akil adamların seçilme hususunu meclise götürmeyince, Öcalan, 'Heyet gelmesin' dedi. Ardından da apar topar Çözümü Araştırma Komisyonu kurma kararı verdiler. Bir hükümetin başbakanı, bir devleti yöneten iktidar, terörden dolayı içerde yatan Abdullah Öcalan ile pazarlıkta nasıl geriye düşüyor? Daha da geriye düşecek. Neden? Öyle Öcalan'ı kimse küçümsemesin. Öcalan bugüne kadar 7 cumhurbaşkanı, 10 başbakan eskitti. Bizim ülkemizde birisi yetişti mi ‘Hemen değiştirelim, genç lazım’ diyorlar. Bizde değişiklik oluyor. O kaç genelkurmay başkanı eskitti. Edindiği tecrübe ile son 3-4 yılda o terörle mücadele eden bir iki general hariç, general rütbesine gelmiş olanların tamamını, Ergenekon ya da Balyoz adı altında içeri atılma şartını yerine getirdi bu hükümet. Bugün eğer paşalar içerdeyse, Öcalan'ın bu noktaya gelmek için talebini hükümet taviz olarak verdi. Bunları doğru söylemiyorsam çıksın hükümet açıklasın. O zaman nasıl oluyor da, böyle Balyoz davasında suç unsuru yokken bu kadar general içerde? Ergenekon’da birbiriyle bir araya gelmesi mümkün olmayan ilgili ilgisiz bir çok insan bir arada?” diye konuştu.

Hiç bir zaman ulusalcılıktan vazgeçmediklerini ve vazgeçemeyeceklerini dile getiren Türker sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ulusalcıyız, ama bir özelliğimiz var. Çıkarlarımızı ikinci plana iten ulusalcılarız. Bir Allah, iki vatan ve cumhuriyete inanıyorum. Buna inanan insanın hiç bir şeyden korkusu olmaz. Biz en azından Allah'a öyle inanıyoruz ki, 1.5 milyon Müslüman'ın öldürülmesine, 10 bin kadının ırzına geçilmesi sürecine iktidardan gitme pahasına 'hayır' diyebilmiş inançlı insanlarız. Başbakan Erdoğan, inancını kullanarak, 12 kere 'Rabbim' diyerek konuşuyor. Ama benim Rabbim seni affetsin, 1.5 milyon Müslüman’ın ölümüne sebep olacak duruşu Amerikalıların yanında gösterdiğin için".
Türker, CHP'yi de eleştirerek, "CHP'nin ne yaptığını herkesin görüyor. CHP'ye giden oyların AK Parti'ye gideceği belli oluyor. CHP'den 12-13 kişinin anayasa değişikliği konusunda AK Parti'ye oy vereceği kesin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.