Hava Durumu

Öcalan için İmralı'ya sandık kurulacak

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda AK Parti, CHP ve BDP, İmralı’ya sandık kurulmasını sağlayacak değişiklik üzerinde uzlaşırken MHP, Öcalan’ın kapsam dışında tutulmasına dönük bir formül getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2013 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan için İmralı'ya sandık kurulacak

Uzlaşma Komisyonu, ana hatları geçen yıl ağustos ayında belirlenen “Seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” başlıklı maddeyi yeniden görüştü. MHP dışındaki üç parti, daha önce bu maddedeki seçme hakkının “On sekiz yaşını dolduran her vatandaş seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar” şeklinde düzenlenmesinde anlaşmıştı. Tüm cezaevleriyle birlikte İmralı Cezaevi’ne sandık kurulması sonucunu doğuracak bu hükme karşı çıkan MHP, konumunu değiştirmedi. MHP, dünkü toplantıda, Öcalan’a engel olacak güçlendirici bir hüküm getirilmesini de önerdi. MHP’nin talebi, “Taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç olmak üzere mahkemece kısıtlılığına karar verilmiş hükümlüler oy kullanamazlar” ifadesinden oluşuyor

TAM UZLAŞMA DEĞİL

Komisyon, çalışma ilkelerindeki hükme göre dört partinin oybirliğiyle karar alabiliyor. Alt komisyon olarak çalışan Yazım Komisyonu ise üç partinin üzerinde uzlaştığı metni de kısmi bir uzlaşma kabul ediyor ve yeşil renkte kaleme alıyor. Partilerin çekincesi ise kırmızı renkle yazılıyor. Komisyon bir uzlaşma taslağına yaklaşırsa anlaşmazlık noktaları üst komisyonda görüşülerek karara bağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.