Hava Durumu

Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı

Gaziantep ve Şanlıurfa’da, terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzeninin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan'ın kuzeni gözaltına alındı
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal paylaşım hesaplarında terör örgütünün talimatı doğrultusunda  Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarına hakaret edip,PKK propagandası yaptığı saptanan kişilere yönelik çalışma başlattı. Polisler, çalışmasını tamamladıktan sonra kimliğini saptadığı 9 şüphelinin Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda terör örgütüPKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kuzeni ile DBP Nizip ilçe eş başkanının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İlimiz Nizip İlçesi Merkezli Şanlıurfa İlini de kapsayan 2 ayrı ilde PKK/KCK terör örgütü içerisinde eylem faaliyetlerinde bulunan ve aralarında PKK/KCK terör örgütünün elebaşının kuzeninin ve Nizip DBP İlçe Eş başkanın da olduğu 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirilmiştir. PKK/KCK Terör Örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda, İnternet ortamında sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütünün talimatları doğrultusunda; örgütün propagandasını yaparak, övücü, özendirici paylaşımlarda bulunan, meşru göstermeye çalışan, halkı kin nefret ve şiddete yönlendiren, güvenlik güçlerini hedef gösteren, Sayın Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarına hakaret eden örgüt mensupları yakalanmıştır" denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.