Hava Durumu

Öcalan'ın mektubu Kandil'e ulaştı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın son yazdığı mektubu Kandil’e götüren BDP heyeti, Erbil’e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan'ın mektubu Kandil'e ulaştı

Terör örgütü üyelerinin Türkiye’den çekilmesine ilişkin örgütün elebaşı Öcalan’ın yazdığı mektubu dün Kandil’e götüren BDP heyeti, bugün Erbil’e gelerek BDP İl Temsilciği’nde basın toplantısı düzenledi.

Heyette bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, yaptığı açıklamada İmralı’da başlatılan görüşmelerin Kürt sorunun demokratik, barışçıl çözümü konusunda bir umut yarattığını söyledi.

Bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini, partilerinden bir heyetin birkaç gün önce İmralı’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Kışanak, heyetin İmralı’da bir toplantı gerçekleştirdiğini ve gelişmeleri değerlendirdiğini belirtti.

Öcalan’ın terör örgütünün geri çekilmesine ilişkin yazdığı mektubu dün Kandil’e ulaştırdıklarını ifade eden Kışanak, şöyle devam etti: "Mektup, KCK yönetimine hitaben yazılmış bir mektuptu. Kendileri gerekli değerlendirmeyi yapıp mümkün olan en kısa zamanda kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacaklar. Bizim çalışmalarımız da devam edecek. Barış ve Demokrasi Partisi olarak Kürt sorununun barışçıl, demokratik yöntemlerle çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." "Bir gazetecinin Kandil’e mektup götürdünüz, onlar da mektup gönderdiler mi?" sorusu üzerine Sırrı Süreyya Önder, "Mektubu Kandil’e ulaştırdık. Orada, belli izlenimlerimizi aktardık, değerlendirmelerimizi yaptık, karşılıklı süreci paylaştık. Dolayısıyla açıklama Kandil tarafından yapılacak" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, karayoluyla Türkiye’ye dönmek üzere Erbil’den ayrıldı. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın ise akşam uçakla Türkiye’ye döneceği belirtildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.