Hava Durumu

Ödüllü yönetmen Kaplanoğlu Bursa'ya geliyor

"Bal, süt ve yumurta" üçlemesiyle tanınan yönetmen Semih Kaplanoğlu, cumartesi günü Tayyare Kültür Merkezi'nde sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2018 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2018 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ödüllü yönetmen Kaplanoğlu Bursa'ya geliyor

"Bal, süt ve yumurta" üçlemesiyle tanınan yönetmen Semih Kaplanoğlu, Bursa'da sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Büyükşehir Belediyesi Karagöz Sinema Atölyesi, film gösterimlerinin yanı sıra sinema söyleşileri ve benzer faaliyetleri sürdürüyor. Atölye, bu kez, 2017 Tokyo Film Festivali'nde 'Büyük Ödül'e layık görülen 'Buğday' filminin ünlü yönetmeni Semih Kaplanoğlu'nu ağırlıyor. Cumartesi günü Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak programda evvela yönetmene ait ödüllü filmin gösterimi yapılacak. Ardından Yönetmen Kaplanoğlu ile söyleşi yapılacak. Özel gösterim ve söyleşi, halka açık ve ücretsiz olacak.

Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri Türkiye, ABD ve Almanya'nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak yapıldı. Film, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden Bilim İnsanı Cemil Akman ile Tohum Genetiği Uzmanı Prof. Dr. Suat Erin'in yolculuğunu konu ediniyor. Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı 'Buğday'ın başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor. TRT ve Galata Film ortaklığıyla çekilen, yaklaşık 5 yılda tamamlanan 'Buğday', 2017 Tokyo Film Festivali'nde 'Büyük Ödül'e layık görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.