Hava Durumu

Oflu İsmail'in torunlarına operasyon

"Hacısüleymanoğulları" olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Boğazın balık lokantalarına haraç kesen Oflu İsmail'in torunları gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oflu İsmail'in torunlarına operasyon

Yeraltı dünyasınca "Oflu İsmail" olarak bilinen ve 3 yıl önce hayatını kaybeden İsmail Hacısüleymanoğlu'nun 3 torununun başını çektiği bir çeteye yönelik olarak yapılan operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Boğaz'daki balık lokantalarına tehditle haraç kestiği ve kendilerini "Hacısüleymanoğulları" olarak tanıttığı ileri sürülen çeteden 4 lokanta sahibinin şikâyetçi olduğu öğrenildi.

Beşiktaş ve Sarıyer'de balık lokantası işleten lokantacılar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçtiğimiz günlerde, tehdit edilip kendilerinden haraç istendiği şikâyetiyle suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçelerini değerlendiren savcılık, şikâyetlerin araştırılması için İEM Organize Suçlarla Mücadele ekiplerine soruşturma talimatı verdi. Savcılık talimatıyla harekete geçen İEM Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları takip ve soruşturmada, şikâyetçi restoran işletmecilerinin, iddialarının gerçek olduğunu tespit etti.

Yakın takibe alınan şahıslara yönelik olarak yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda başını E.H., A.H. ve O. H.'nin çektiği çetenin benzer yöntemle 10'a yakın vatandaşı tehdit edip haraç istediği belirlendi. Tespitlerin ardından bu sabah saatlerinde harekete geçen İEM Organize Suçlarla Mücadele ekipleri şehir genelinde 25 ayrı adrese yaptığı eş zamanlı baskınlarda aralarında çete elebaşlarının da bulunduğu 19 şüpheliyi adreslerin de gözaltına aldı.

Ruhsatsız 5 tabanca, 5 tüfek ve yüklü miktarda fişek ve mermiyle ele geçirilen ve çete elebaşı olarak gözaltına alınan 3 şahısın, bir dönem yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden olan ve 2015 Aralık ayında önce kendi ardından bir yıl sonra oğlu vefat eden Oflu İsmail'in torunları olduğu öğrenildi.

Kendisi de dönemin gazinolarına haraç keserek ismini duyuran ve 3 Mart 1979 yılında Aksaray Yenikapı'da Semiramis Gazinosu'nun sahibi Akbulut Karaoğlu ile garson Hasan Yolalı'yı öldürdüğü gerekçesiyle yurt dışına kaçan ve ömrünün büyük bir bölümünü kaçak ve tutuklu olarak geçiren İsmail Hacısüleymanoğlu, kaçtığı İtalya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde karıştığı uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından dolayı da uzun bir sürede Avrupa cezaevlerinde yatmıştı. Mayıs 2006 da Türkiye'ye iade edilen Oflu İsmail, infazı düşülen kesinleşmiş hapis cezalarının kalan kısmını da Türkiye'de çekmiş ve ardından yakalandığı akciğer kanseri hastalığından kurtulamayarak hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.