Hava Durumu

Oğlu ezdi babası pompalı tüfekle vurdu

Kartal'da , kızıyla şiddetli geçimsizlik yaşayan damadı Kenan Cevizli'yi (35) pompalı tüfekle vurarak öldüren Bülent Güztepe (58) ve tüfekli saldırıdan hemen önce eniştesini otomobille ezen Sait Güztepe (34), hakkında dava açıldı. Savcılık, Bülent Güztepe ve oğlu Sait Güztepe hakkında, 'haksız tahrik altında tasarlayarak öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oğlu ezdi babası pompalı tüfekle vurdu

Kartal'da hurdacılık yapan Kenan Cevizli (35), Bülent Güztepe'nin kızıyla evlendi. İddiaya göre biri süre sonra aralarında şiddetli geçimsizlik başladı. Bülent Cevizli eşine şiddet uygulayınca, eşi babasının evine gitti. Yaşadıklarını anlattı.

Baba ile damat arasında tartışmalar başladı. Damat, babasının evine giden eşini almak için geldiğinde tartışma iyice alevlendi. Yaralama ve hırsızlıktan emniyette kaydı olan damat, eşini alamadan evden ayrılmak zorunda kaldı. Bu olaydan bir kaç gün sonra 29 Ağustos 2017 tarihinde Yunus Emre mahallesi, Karaca sokak üzerinde yürüyen Kenan Cevizli'ye, saat 17.20 sıralarında bir otomobil çarptı. Yere yığılan Kenan Cevizli'ye aynı otomobilden inen bir kişi pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, hastaneye kaldırılan Kenan Cevizli hayatını kaybetti.

KAYINPEDER, OĞLU VE DAMATLAR GÖZALTINA ALINDI

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Cevizli'yi, kayınpederi Bülent Güztepe'nin öldürdüğünü, araçla çarpanın da oğlu Sait Güztepe olduğunu belirledi. Bülent Güztepe'nin iki damadı Can Elis (30) ve Oktay Doğan'ın da (37) başka bir araçla saldırıyı düzenleyenleri takip ettikleri anlaşıldı. Ekipler operasyon düzenleyerek Bülent Güztepe, oğlu Sait Güztepe, damatlar Can Elis ve Oktay Doğan'ı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılan baba ve oğlu tutuklanırken, iki damat ise serbest kaldı.

Bülent Güztepe ve oğlu Sait Güztepe ifadelerinde, Kenan Cevizli'nin kendilerini tehdit etmesi sebebiyle bu olayın yaşandığını, başka çarelerinin kalmadığını, onlar vurmasaydı, maktulün kendilerini vuracağını, çünkü tüm aile fertlerini tehdit etmeye başladığını söylediler.


Öldürülen şahıs

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Bülent Güztepe ve oğlu Sait Güztepe hakkında, 'haksız tahrik altında tasarlayarak öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Savcılık, başka bir araçla, saldırıyı düzenleyen baba ile oğlunu takip ettikleri belirlenen Bülent Güztepe'nin iki damadı Can Elis (30) ve Oktay Doğan'ın (37) ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.