Hava Durumu

Oğlunu öldüren baba mahkemeye SMS'le çağrılacak!

Oğlunu döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan baba için savcı tutuklama talep etti. Bu talebi reddeden mahkeme sanığı SMS ile duruşmaya çağıracak

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oğlunu öldüren baba mahkemeye SMS'le çağrılacak!
İstanbul Bağcılar'da 3 yaşındaki çocuğunu döverek öldürdüğü iddia edilen Oğuz Köklü hakkında 24 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Ancak savcının tutuklama talebini reddeden mahkeme sanığın duruşmaya sms ile çağrılmasına karar verdi. İlginç yargı süreci Bağcılar'da yaşayan Fatma Köklü'nün (25) 18 Ekim 2014 günü Bursa'da polise başvurarak eşi Oğuz Köklü'nün 3 yaşındaki oğulları İzzet Aydın Köklü'yü devamlı darp ederek öldürdüğü ihbarında bulumasıyla başladı. Fatma Köklü, eşinin oğullarının cesedini iki gün evin balkonunda beklettiğini, daha sonra streç filme sardıktan sonra çöp poşetine koyup cesedi Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir kum ocağına gömdüğünü anlattı. 

24 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Oğuz Köklü'nün 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan 16 yıla kadar, 'eziyet' suçundan 8 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianamede cesedin aramalara rağmen bulunamadığı da belirtilirken kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte delilerin olduğu anlatıldı. İddianame sonunda Oğuz Köklü hakkında yakalama kararı talep edildi. Ancak çok tartışılacak bir karara imza atan Bakırköy 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Oğuz Köklü'nün tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinin şimdilik reddine karar vererek Köklü'ye davetiye tebliğine ve telefon numarasına sms gönderilmesine hükmetti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.