Hava Durumu

Oğlunun karaciğeriyle hayata tutundu

Bursa'da, 67 yaşındaki kişiye, 30 yaşındaki oğlundan karaciğer nakli yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Oğlunun karaciğeriyle hayata tutundu

Düzce’de yaşayan 67 yaşındaki Hamdi Akgünoğlu’nun hayattaki en büyük korkusu ameliyat olmaktı. 15 yıl önce karaciğer rahatsızlığı teşhis edilen ve son 6 aydır da yaşam kalitesi iyice bozulan Hamdi Akgünoğlu, nakil için gittiği hastanelerde hem kalp hem de nakil ameliyatı yapılmasının riskli bulunması nedeniyle ameliyat olamadı. Hastalığı iyice ilerleyen ve ölüm riski artan Hamdi Akgünoğlu, ameliyat korkusunu Acıbadem Bursa Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’nun verdiği moral ve cesaretle yendi. Ameliyat olmaya karar veren Hamdi Akgünoğlu’na, 30 yaşındaki oğlu Yakup Akgünoğlu’ndan alınan karaciğer, başarılı bir operasyonla nakledildi.

Hastanın hem Hepatit B hem de Hepatit C taşıyıcısı olduğunu, yaklaşık 15 yıl önce siroz teşhisi konulmasına rağmen son 1,5 yıldır şikayetlerinin arttığını öğrendiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, hastanın tedavi süreciyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Hastamızı nakil ameliyatı için hazırlanırken, 3 damarında yüzde 40-70 oranlarında darlıklar tespit edilince gittiği hastanelerde tedavi süreciyle ilgili farklı görüşler ortaya çıkmış. Bazı merkezlerde önce by-pass ameliyatı olması gerektiği söylenirken, bazı merkezlerde nakil olabileceği belirtilmiş.

Hasta da bu farklı görüşler sebebiyle yaşadığı ameliyat korkusunun daha da artması sonucunda nakil ameliyatı olmaktan vazgeçmiş. Hastalığı gittikçe ilerleyen, zaman zaman şuurunu kaybeden, genel durumu iyice bozulan ve haftanın 2-3 gününü hastanelerin yoğun bakımlarında geçiren hasta sonunda bu şekilde yaşamaktan bıkmış. Ancak bu sefer de karaciğerinde tümör gelişen ve karaciğere giden ana damarı tıkanan hastaya artık nakil ameliyatı için çok geç kaldığı bildirilmiş. Hasta bu tıbbi tabloyla bize başvurdu. Kendisine yapılan tüm tetkikleri inceleyip yeniden muayene ettik.

Kendisine sorunsuz bir ameliyat yapılabileceğini, bu ameliyatın da kalbine yük bindirmeyeceğini, tıkanan damarına yönelik de tedavi yapılacağını söyledik. Hastamızın fazla zamanı kalmamıştı. Kendisi de her gün öleceğim duygusuyla yaşıyordu. Bu riski birlikte aldık. Hastamızda şeker, kalp, karaciğer yetmezliği olmasına karşın ameliyatı sorunsuz geçti. Tıkalı damar açıldı ve ameliyat sonrası süreci mükemmel giden hasta sağlıklı bir şekilde hem bizim hem de kardiyoloji bölümümüzün takibinde olacak şekilde taburcu edildi.”

“HER GÜN ÖLMEKTENSE AMELİYAT OLAYIM”

Babasının ameliyat kararı alana kadar birkaç hastane dolaştığını ve çok sayıda hekimden görüş aldığını, sonunda iyice aklının karıştığını ancak Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’nun bilgilendirmesi, verdiği moralle ameliyat olmaya cesaret edebildiğini belirten Hamdi Akgünoğlu’nun imdadına oğlu Yakup Akgünoğlu yetişti. Tüm çocuklarının verdiği destek ve moralle sonunda ameliyat olmaya karar veren babasının kararlılığına çok sevindiklerini dile getiren oğlu Yakup Akgünoğlu, şöyle konuştu:
“Babam hep ameliyattan kaçıyordu. Oysa rahatsızlığı 1,5 yıldır oldukça kötü bir seyir izlemeye başlamıştı. Kısa süre önce de komaya girdi, ölümden döndü. Komadan çıktığında doktorlar kendisine ‘aramıza hoş geldin’ dediler. Babamın haftanın 3-4 gününü hastanelerde geçirip perişan olmasına gönlüm razı gelmedi. Karaciğerimi bağışladım, ancak o ameliyat korkusundan bir türlü kurtulamadı. Remzi hocamız kendisiyle görüşünce birden kararını verdi. Hepimizin morali düzeldi.”

"MUTLU SONA ULAŞTIK"

Babasının kesin kararını vermesi üzerine ertesi gün hastaneye giderek aynı gün ameliyat olduklarını anlatan Yakup Akgünoğlu, “Ben evladı olarak artık haftanın neredeyse her gününü hastanelerde acı içinde geçirmesinden yorulmuştum. Biz 7’si erkek, biri kız olmak üzere 8 kardeşiz. Hepimiz ayrı ayrı üzülüyorduk. Nakil ameliyatı da başarılı geçti ve nihayet mutlu sona ulaştık. Öncelikle babamın doktoru Prof. Dr. Remzi Emiroğlu’nu, babamızın sağlık durumunu bizim anlayacağımız bir şekilde anlatıp, risklerin varlığını da inkar etmeden, ameliyat etme cesaretini gösterdiği için tebrik ediyoruz, kendisine teşekkür borçluyuz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.