Hava Durumu

Öğrenciler bankalardan eli boş döndü! KYK borçları neden yatırılmadı?

Burslar neden yatmadı sorusu, ay başının gelmesiyle birlikte araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Bankamatikten para çekmek isterken hesabında herhangi bir ödeme olmadığını gören öğrenciler, burslar neden yatmadı sorusuna cevap aradı. İşte, YURTKUR'un bursların neden yatmadığına dair açıklaması.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğrenciler bankalardan eli boş döndü! KYK borçları neden yatırılmadı?

Bursların neden yatmadığına dair detay veren YURTKUR, pasif öğrenci konumunda yer alan öğrencilerin burs ve kredi ödemelerinin öğrencilik durumlarının pasife dönmesinden dolayı gerçekleşmediğini açıkladı. İşte, yapılan o açıklama;

"Kurumumuzdan burs/öğrenim kredisi almakta olup YÖKSİS bilgilerinde "pasif öğrenci" olarak görüntülenmekte olanların ödemeleri haziran ayı itibarıyla durdurulmuştur. Bu durumda bulunanların üniversitelerinin öğrenci işleri ile görüşerek öğrenim durumlarını aktif öğrenci olarak güncelletmeleri gerekmektedir.

Güncelleme işleminin ardından normal öğrenim süresi devam etmekte olan öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmaksızın sistem üzerinden kontrol edilerek ödemeleri önümüzdeki ay yeniden açılacak ve alamadıkları ayın (haziran ayı) ücreti temmuz ayı ödemesiyle birlikte yatırılacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.