Hava Durumu

Öğrenciler DGS'de ter döküyor

ÖSYM, DGS sınavı bugün saat 10.15'de başladı. Dikey Geçiş Sınavı'na katılacak olan adaylar sınavın ne zaman biteceğini araştırmayı sürdürüyor. Peki, 10:15'te başlayan DGS saat kaçta bitecek?

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğrenciler DGS'de ter döküyor

Üniversitelerin ön lisans bölümlerini bitirmeye hak kazanan bireyler eğitimlerini lisansa tamamlamak için girdikleri sınav heyacanı bugün yaşanıyor. DGS sınav yerleri ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girilerek öğrenilebiliyor. İşte DGS 2019 saati ve adaylara sorulacak olan soru sayısı...

DGS SAAT KAÇTA BAŞLADI?

Sınav saat 10:15'de başladı ve adaylara 150 dakika süre verildi. Sınavın bitiş saati ise 12:45 olarak belirlendi.

DGS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testler uygulanacak. Pazar günü düzenlenecek 2019-DGS'nin sonuçları sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

ÖSYM'DEN SAAT UYARISI YAPILDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 30 Haziran'da uygulanacak 2019 Dikey Geçiş Sınavı'na (2019-DGS) katılacak adaylara saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı.

ÖSYM'nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, 30 Haziran Pazar günü düzenlenecek 2019-DGS adaylarına yönelik hatırlatma yapıldı. Buna göre adaylar, saat 10.00'dan sonra sınavın yapılacağı binalara alınmayacak. Adayların, sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.