Hava Durumu

Öğrenciler Hayvan Hakları Günü'nde şahin uçurdu

Bursa'da öğrenciler Dünya Hayvan Hakları Gününü şahin uçurarak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2012 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2012 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğrenciler Hayvan Hakları Günü'nde şahin uçurdu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü, Dünya Hayvan Hakları Günü münasebetiyle öğrencileri Türkiye'de alanında ilk ve tek olan Karacabey Ovakorusu'ndaki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Öğrenciler burada başta ayılar olmak üzere sülün ve maymunları inceledi. Yetkililerden bilgi alarak bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ile birlikte tedavileri tamamlanan 3 şahini tabiata saldı.

Gençleri doğal hayatın vazgeçilmez parçası olan hayvanlarla tanıştırmak için böyle bir program düzenlediklerini ifade eden Orman ve Su işleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, merkezde 62 ayının bulunduğunu ifade ederek, "Aynı zamanda diğer bölümlerde de değişik illerde yaralı halde bulunan yaban hayvanlarının tedavisi yapılıyor. Bu hayvanlar tedavilerinin ardından salınıyor" dedi.

Bakanlık olarak evcil ve yabani hayvan ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların korunması için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Müdür Güngör, "Biz bu anlamda belediyelerle ortak çalışıyoruz. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılma çalışmalarına destek oluyoruz. Yine aynı şekilde yaban hayvanları ve sokak hayvanlarının bakımları için sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli hareket ediyoruz. Biz herkesle birlikte çalışmaya açığız" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.