Hava Durumu

Öğrencilerin tatil gezisinde acı son:2 ölü

İZMİR’in Seferihisar İlçesi’nde, ailelerinden izin almadan geziye çıkan 5 arkadaş, serinlemek için denize girdi. Gençlerden deniz tabanındaki çukura girince su seviyesi boyunu aşan ve panikleyerek çırpınmaya başlayan 16 yaşındaki Hasan Göktaş ile onu kurtarmaya çalışan 15 yaşındaki Suat Göksu, boğuldu. Onları kurtarmaya çalışan diğer 3 genç ise son anda çevredekilerin de yardımıyla kurtuldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğrencilerin tatil gezisinde acı son:2 ölü

2 gencin yaşamını yitirdiği olay, dün saat 11.00 sıralarında, Ürkmez İpekkum sahilinde meydana geldi. İzmir’de oturan Suat Göksu, arkadaşları Hasan Göktaş, Aytekin Karataş, Mehmet Zorlu ve Tolga Sarıkaya ile birlikte tatil planı yaptı. Ancak içlerinden bazıları ailelerinden izin alamamasına rağmen geziye katıldı ve sabah erkenden gizlice Ürkmez’e gittiler.

ARKADAŞINI KURTARMAK İSTEDİ

Serinlemek için denize girip eğlenen arkadaşlardan babasının işyerinde çalışan Hasan Göktaş, deniz tabanındaki çukura girince su seviyesi boyunu aştı ve panikleyerek çırpınmaya başladı. Onu farkeden, ailesiyle nakliye işleri yapan Suat Göksu da arkadaşını kurtarmak için yanına gitti. Yüzeyde kalmak için bir süre çırpınan Göksu ve Göktaş, sualtı akıntısının da etkisiyle daha fazla mücadele edemeyip gözden kayboldu.

Bu sırada kıyıda bulunan ve durumu görünce, arkadaşlarının yanına gidip kurtarmaya çalışan, ancak kendileri de boğulma tehlikesi atlatan Aytekin Karataş, Mehmet Zorlu ve Tolga Sarıkaya da kendi çabaları ve çevredekilerin yardımıyla kurtuldu.

Boğulan Göksu ve Göktaş'ın cesetleri kıyıya çıkartılırken, hastaneye kaldırılan 3 gencin sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

İKİ YIL ÖNCE BABASINI KAYBETMİŞ

Yaklaşık iki yıl önce hastalığından dolayı babasını kaybeden Suat Göksu ile Hasan Göktaş’ın acı haberini alan aileleri ve arkadaşları, büyük acı yaşadı. İkili adına sosyal paylaşım sitesi facebook’ta sayfa açan arkadaşları, üzüntülerini dile getirdi. İki gencin cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Suat Göksu’nun cenazesi, öğlende Selvili Cami’de kılınan namazın ardından Buca Mezarlığı’nda toprağa verilirken, Hasan Göktaş’ın ise Tire İlçesi’nde son yolculuğuna uğulanacağı bildirildi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bu arada iki gencin hayatını kaybettiği bölgede evleri bulunan vatandaşlar ise denizin bu bölgesinde su altı çukurlarından dolayı boğulma olaylarının sıklıkla yaşandığını, yetkililerin buna karşı önlem almaları gerektiğini dile getirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.