Hava Durumu

Öğretmene sağlıkçıya müjde!

Meclis Genel Kurulu'nda torba teklif görüşmeleri sürüyor. Kabul edilen maddelere göre; sağlık personelinin nöbet ücretleri yüzde 50 oranında artırıldı. Öğretmenlerin de ek ders ücretleri yüzde 100'e varan oranda zamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 08:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 08:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğretmene sağlıkçıya müjde!
İşte torbadaki bazı düzenlemeler: 

Yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri ve 112 acil sağlık hizmetlerinde haftalık çalışma süresi dışında normal, acil veya branş nöbeti tutarak, bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlar ile sözleşmeli personele ödenecek nöbet ücreti yüzde 50 oranında artırıldı. 

Ek ders ücretleri; özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek. 

Lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra 'uzman ebe' olarak çalışacak. Ebeler meslekleriyle ilgili olan özellik arz eden birim ve alanlarda belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki belgesi alacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.