Hava Durumu

Öğretmenler şiddete karşı meydanları doldurdu

Bursa'da, bir velinin öğretmeni darp etmesine tepki gösteren eğitimciler meydana indi. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2012 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2012 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öğretmenler şiddete karşı meydanları doldurdu
Bursa'da, bir velinin öğretmeni darp etmesine tepki gösteren eğitimciler meydana indi.
Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, öğretmenlere yönelik yapılan saldırıları kınadı. Şehreküstü Meydanı'nda toplanan 50'ye yakın eğitimci, şiddeti sloganlar atarak protesto etti. Yıldırım ilçesinde bir veli tarafından darp edilen öğretmene destek vermek ve öğretmenlere yönelik şiddeti eleştiren Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, doktor cinayeti ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın duruşunu takdirle karşıladıklarını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde bir doktorumuz hasta yakını tarafından kalbinden bıçaklandı. Bu cinayet ile ilgili Sağlık Bakanının duruşunu takdirle karşıladığımızı buradan ifade etmek istiyorum. 'Sağlık çalışanlarına yapılmış saldırıyı kendime yapılmış sayarım' diyen ve maiyetindekileri önemseyerek yalnız bırakmayan, duygudaşlık örneği sergileyen bir bakanı ne yazık ki öğretmenler olarak biz göremedik" diye konuştu.

TOPLUMUN AYAĞININ ALTINDAKİ HALI KAYMAK ÜZERE

Yetkili mercileri uyaran Şeker, toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarının aşınacağını, öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmayacağını dile getirdi. Şeker, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e seslenerek, "Öğretmenlerle ilgili kurduğu bütün cümlelerin, eğitimcilerle arasının daha da açılmasını sağlaması için insanın özel gayret sarf etmesi gerekir. Tıpkı Milli Eğitim Bakanlığı'nda hayata geçirilen 'Alo 1477 hattı gibi. Tıpkı bütçesiz okulları mecbur olmadıkları halde ayakta tutmak için fedakarca çırpınan okul yöneticilerini 'bağış genelgesi' ile töhmet altında bırakmak gibi. Bütün bu yaşananlar öğretmenlerin itibarını zedeleyen ve öğretmenlik mesleğini sıradanlaştıran uygulamalardır. Gereğini yapmak okullara bütçe vermeyip öğretmeni tahsildar haline sokup, veli ile karşı karşıya getirip, daha sonra da 'Veliyi üzeni ben de üzerim' demek değildir" diye konuştu.
Eyleme destek veren Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Cengiz Günal ise, Yıldırım ilçesine bağlı Öztimur İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Lokman Sezer'in bir veli tarafından darp edildiğini ve kendisinin 3 gün iş göremez raporu verildiğini hatırlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.